26 Mart 2021 Cuma

Güzel Bir Poğaça Yapmanın Püf Noktaları


                    






Poğaça hamuru Nasıl hazırlanır ?

İyi poğaça yapabilmek için bazı temel kurallar vardır bunlar nelerdir? Olmazsa olmazları, Un, iki farklı yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, ve tuz kaliteli ve taze olmaları çok önemli bu malzemeler hazır ise iyi bir poğaça içinde hazırız. İç malzeme için dilediğiniz damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz .



Gerekli malzeme listesi

  • 125 gr margarin eritilmiş

  • 110 gr sıvı yağ

  • 100 gr yoğurt

  • Çeyrek paket kabartma tozu

  • Tuz

  • İki tane yumurta birinin sarısı ayrılacak

  • Aldığı kadar un



İyi Bir Poğaça Hamuru Hazırlanışı Nasıl Olmalı?


Bir derin yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alalım ve iyice karıştıralım. Ardından unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim hazır olan hamurumuza dilediğiniz iç malzeme ile doldurup uçlarından kapatalım. Açtığımız hamuru üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. İsteğe göre çörek otu yada susam atabiliriz. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürüp üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Tahmini süre yarım saat olabiliyor fırının ısısına bağlı.


İyi ve yumuşak poğaça Nasıl elde ederiz ?


Evde yapılan poğaçalar genelde kıtır kıtır oluyor ama yumuşak poğaça elde etmek istiyorsanız sıvı yağını daha az kullanmanız öneririm. Hatta zeytinyağ hiç kullanmayınız nedeni zeytinyağ poğaçacı sertleştirir, zeytinyağ yerine margarin miktarını arttırabilirsiniz. Örneğin 125 gr margarin yerine 170 gr gibi fazlalaştırabilirsiniz. Yoğurtta kıtırlaşmasına sebep olabilir yoğurdun da miktarını azaltabilirsiniz. Yani kısaca poğaçamızın sertleşmesine neden olan yoğurt ve sıvı yağını azaltabilirsiniz .


Poğaçayı taze kalması için Nasıl saklayabiliriz ?


Poğaçamızın taze ve uzun süreli dayanaklı kalması için oda ısısında ve kapaklı cam olursa iyi olur bir kapta bulundurulmalı yada üzerini Streç film kapatabilir önemli olan poğaçaların hava almadan serin yerde saklanması asıl amaç. Hava almazsa sertleşmez yumuşak kalır hemde uzun süreli dayanır. Aslına bakarsanız evinizde yapılan çoğu yiyecekleri iki gün içerisinde tüketmeniz daha iyi olur yapıldığı gün tüketmek en güzeli ama hava almadan üç gün saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder