26 Mart 2021 Cuma

Şifa Kaynağı Gıdalar





LİMON


 Şifa kaynağı olan narenciyemiz limon yüksek miktarda magnezyum içerir ve metabolizmayı hızlandırır.

YOĞURT

Geçmişten günümüze bir Türk besini olan yoğurdun faydaları saymakla bitmez. Barsak da ki faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlayan yoğurt aynı zamanda vücuda serinletici bir etki sağlar. Fakat marketten aldığınız yoğurt sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Emin olun market yoğurdu yerine hiç yoğurt tüketmemeniz daha sağlıklı olacaktır. Size önerim günlük süt ile kendi yoğurdunuzu evinizde mayalamanız olacak. İnanın birkaç sefer de yoğurt yapmanız çok daha kolay olacak.




CEVİZ ve İNCİR

Kurban’da adı geçen incir adeta bir şifa kaynağıdır. Hem ceviz hem de incir vücut için gerekli birçok yararlı mineraller bakımından oldukça zengindir.


KAYISI

Beta karoten açısından oldukça zengin bir meyve olan kaysı barsakları yumuşattığı için sindirim sistemi açısından da oldukça faydalı bir besindir. Ayrıca kayısı kemik sağlığı için gerekli olan mineral ve vitaminler içerir.


ELMA

Özellikle şeker hastalarına önerilen bir meyve olan elma insülin hormonu dengeleyen ve kan şekerinin düzene girmesini sağlar.


ENGİNAR

Halk arasında en bilinen faydası karaciğeri temizlemesidir. Sindirimi yağ yakımını hızlandıran enginar meyvesi aynı zamanda günlük c vitaminin yaklaşık yüzde yirmisini karşılar.



KIRMIZI LAHANA

Sindirim için oldukça faydalı olan lahana aynı zamanda yüksek miktarda C vitamini içerir.


KARPUZ

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz sıvı kaybolması azaltır hem de böbrekleri temizler.


KEREVİZ

Düşük kalorili besinler arasında yer alan kereviz sinir ve sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Ayrıca eklem ağrıları başta olmak üzere romatizmal ağrıları da azalttığı söylenmekte.


NANE
Tüm sindirim sistemleri ve şişkinlik rahatsızlıklarında naneyi kullanabilirsiniz.


SARIMSAK

İşte yine bir mucizevi besin sarımsağın faydaları ile sizlerleyiz. Antibiyotik etkisi yaratan sarımsak aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, Vücuttaki zararlı bakterileri ve virüsleri etkisiz hale getirir.


Zencefil

İyi bir antioksidan olan zencefil aynı zamanda kanın temiz kalmasını sağlar. Zencefil soğuk algınlıklarından tutunda çağımızın hastalığı kansere kadar bir çok hastalığa karşı kullanılmakta. Özellikle uzmanlar son yıllarda zencefili destekleyici tedavi olarak tavsiye etmekte. Tabi ki doktor tavsiyesi ile kullanmak kaydı ile.


Brokoli

İçindeki B vitamini ile sinirleri güçlendiren brokoli sebzesi aynı zamanda vücudun demir ihtiyacını karşılayan mucizevi bir sebzedir. Aynı zamanda







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder