22 Mart 2021 Pazartesi

Küçük İç Mekanlar İçin Muhteşem Öneriler



🏡 Kim evini sevmez tabii hayat şartları bize ne sunuyorsa onunla yetinmeyi bileceğiz öncelikle. Sonra içindeki iç mimarı çıkaracak 😉 neyse konuya balıklama dalalım isterseneniz. Eğer sizde benim gibi dekorasyona meraklı iseniz yazımız çok işinize yarayacaktır. Küçük mekanlar ve fonksiyonlar çözümler bugünkü galerinin konu başlığı. Küçük bir mekan ve küçük bir mekan dekore etmek kimilerine göre oldukça zor gözükebilir. Her kadının rüyası ebetteki büyük geniş odaları evlere sahip mekanlardır. Oysa ki mekanın ne kadar büyük olduğu değil iç mekânın ne kadar doğru dekore edildiği önemlidir. İşte bugün sizler için özellikle de evlere sahip bayanlar için olan muhteşem önerilerim olacak. Önerilerimi yerine getirdiğiniz takdirde inanın iç mekanı oldukça kullanışlı ferah ve şık bulacaksın. Küçük mekanları dizayn ederken büyük bütçeler gerektirdiği fikri bence oldukça yanlıştır. Büyük bütçeler ayırarak oldukça kullanışsız bir iç mekan elde edebilirken, küçük bütçelerle de oldukça ferah ve şık mekanlar elde edilebilir.
Küçük mekanları dekore ederken dikkat etmeniz gereken en büyük ayrıntı her bir metrekareye en doğru şekilde kullanmaktır. İç mekanda mobilya modellerinden tutun da aksesuarlara hatta evin perdelerinde ve duvarında seçilen renge kadar dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Şimdi gelelim küçük mekanlar için önerdiğim pratik çözümleri.


1. Duvar rengi seçimi


İç mekan dekorasyonunda özellikle de küçük evlerde tercih ettiğiniz renk mekan için oldukça önemlidir. Koyu renkli duvar boyaları ve kabartmalı duvar kağıtları iç mekanda sıkıntı yaratır. Eğer dizayn edeceğiniz bölüm küçük ise mutlaka ama mutlaka açık renkli duvar boyası veya duvar kağıdı tercih edin. Hatta size son yılın trendi olan tek duvar kağıdı uygulamasından bahsedebilirim. Dekore edeceğiniz iç mekanın üç duvarı düz sade bir renkle boyanırken sadece duvarın bir bölümü üç boyutlu duvar kağıtları ile dekore edilerek harika bir görsellik oluşturabilirsiniz.


2. Mobilya seçimleri


Küçük mekanlar için mobilya seçimi oldukça önemlidir. Seçtiğiniz mobilya fonksiyonel özelliklere sahip olan ve mekanda ferah bir alan yaratan modellerden yana olmalıdır. Küçük mekan için önerebileceğim koltuk takımı ise kesinlikle köşe koltuk ve L şeklindeki koltuk takımlarıdır. Çünkü bu tarz mobilya seçimleri köşeleri en iyi şekilde kullanmanızı sağlar. Köşelerdeki atıl alanları köşe koltuk takımı ile değerlendirerek büyük alanlar oluşturulur. Küçük mekanda tercih ettiğiniz vitrin yer kaplamayan ve mümkünse duvara monte olmalı . Hatta son yıllarda büyük ve kullanışsız vitrinler yerine duvar ünitesi olarak kullanılan çok şık mobilyalar tercih edilmekte. Size önerim küçük mekanlarda vitrin yerine fonksiyonel TV üniteleri tercih etmenizden yana olacak sevgili hanımlar. Ayrıca orta sehpa nokta büyük ve yer kaplayan bir model yerine fonksiyonel çok amaçlı hem sehpa hem de zigon olarak kullanılabilen mobilyalardan yana olmalı.




3. Küçük mekanlarda uygulamamız gereken bir diğer püf nokta da dekoratif duvar raflarıdır. Dekoratif duvar rafları sayesinde aksesuarlarınızı ve kitaplarınızı yer kaplamadan sergileyebilirsiniz. Sadece iç mekanda ferahlık değil aynı zamanda modern bir görünümde elde edebilirsiniz.


4. Zemin kaplama


Zemin dekorasyonu için tercih ettiğiniz parke ve diğer zemin kaplama renkleri tıpkı duvar rengi seçime kadar önemlidir. Koyu bir duvar ve koyu bir zemin seçimi mekanda oldukça iç karartıcı bir görünüme neden olabilir. Özellikle iç mekan güneş görmüyor ise görsel olarak kesinlikle zeminde ve duvarda açık renkler tercih edilmelidir. Gerek büyük mekanlar gerekse küçük mekanlar için çok özel önerilerde tekrar buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın bizle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder