27 Mart 2021 Cumartesi

Yağlı Ciltler İçin Maskeler












Suna Dumankaya hocamızın çok güzel bir karışımı vardı hatta bir arkadaşım bu reçeteyi uyguladı ve faydasını görmüştü. Haftada iki kez bu maskeyi uygulamanızı öneririm.
1 yemek kaşığı beyaz kil
Elma suyu (bir tatlı kaşığı)
Kara üzüm suyu (1çay kaşığı)
Limon yağı (iki damla)

Temiz yüze bu karışımı sürün, yirmi dakika bekletip ılık su ile yıkayın.

Yağlı cilt farklı cilt tiplerinden biridir, sıkta karşılaşılan bir cilt tipidir. Öncelikle işaretleri nedir? Nasıl Fark edilir? Öncelikle gözle görülür parlama olur bu tip ciltlerde, çoğunlukla geniş gözenek yapması T bölgesinde yoğun hissedilir.



Gevşek ve kalın deridir burada ki deri, yağlı ciltte önerdiğimiz maskeler fazla yağı emen kil maskeleri, beraberinde eğer uygun kozmetik bakımı yapılmamış gözenekler tıkanmış siyah nokta ve sivilceler oluşmuşsa.



O zaman soyucu yenileyici maskeler. Doğal maddelerden organik maskeler tercih eden kişiler için, bunlara en uygun örnekler elma, turunçgiller gibi meyve asitli maskeler bu ciltler için çok uygundur.



Bu maskeler soyucu yenileyici maskelerdir. Birde salatalık doğal madde olarak örnek vereceğimiz bunları içeren maskeler organik maskeler rahatlıkla kullanılabilir.



 

Yağlı ciltler için, kil maskesi


3 çorba kaşığı su
Yarım yemek kaşığı beyaz kil
Bir tatlı kaşığının yarısı, kaşığı limon tozu
1 çorba kaşığı aspirin tozu (silme olmayacak)


Uygulaması:
Tüm malzemeleri bir kaba alalım ve güzel bir şekilde karıştıralım. Çok iyi karıştığından emin olunca, cildimize uygulayalım ve 15 dakika bekletelim. Süre sonunda ılık su ile yıkayalım. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Elma maskesi


Malzemeler :

Bir Elmanın yarısı
1 adet yumurta akı


Hazırlanışı ve uygulaması:
Öncelikle elmayı soyalım ve çekirdeklerini temizleyelim. Ve daha sonra rendeleyelim, üzerine 1 tane yumurta akını ilave edelim ve çok güzel karıştıralım. Cildimizi temizleyip hazırladığımız bu maskeyi her hafta bir defa cildimize sürelim ve 20 dakika bekletip ılık su ile yıkayalım. Bu maskeyi yatmadan önce yaparsak daha çok faydasını görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder