21 Mart 2021 Pazar

Cilt Lekelerine Ve Göz Çevresine, Patates Suyu.


Ben cilt bakımının faydalarına inanır ve ona göre davranmaya çalışırım. Bakarsan bağ,bakmazsan dağ derler büyüklerimiz. Ama öyle tonlarca para dökerek değil tabi ki. bir cilt bakımı seti için küçük servet ödeyen insanlar var günümüzde. Oysa ki mutfakta elimizin altında bedavaya gelecek formüller var. Aldığımız tonlarca para ödediğimiz her ürünün ham maddesi bitkilerden olduğunu da biliyoruz. Sadece biraz zaman harcayarak güzelleşmek çok zevkli. Neler yapabilirmişiz bir göz atmak isterseniz, okumaya devam edin.



Cilt Lekeleri İçin

Öncelikle 2 tane patatesi, rendenin en ince kısmı ile rendeleyin. Daha sonra suyunu sıkın, cilt lekeleri için sabah ve akşam yüzünüzü temizledikten sonra, nemlendirici sürmeden önce soğuk patates suyunu bir pamuk yardımı ile cilde uygulayalım. Patates kimyasal içermeyen doğal bir açıcıdır. Patates suyunu bir miktar limon suyu ekleyip lekeli olan bölgelere sürebilirsiniz.

 Göz Çevresi İçin

Soğuk patates suyuna pamukları batırın ve göz cevrenize koyun bir süre bekletin. Daha sonra yıkayın bu göz altı halkalarına çok iyi gelmektedir.
Kaz ayaklarından kurtulmak için, patates suyunun içine zeytinyağı damların ve güzel bir şekilde karıştırın. Karışımı göz çevrenize uygulayın. Verdiğimiz kürleri iki, günde bir yapmanız yeterli gelecektir.
Başka bir makalemizde patates suyunun sağlığa faydalarından bahsedeceğim.

2 yorum: