23 Mart 2021 Salı

Uyku Sorunu, Zeki İnsanların Lanetidir..





Hayatımızın büyük bir kısmını uykuda geçiriyoruz. Peki uykuda geçirdiğimiz süre nitelikli mi veya doğru uykunun zamanı var mı?
Gece geç yatsanız da gündüz geç kalktığınız halde bir türlü uykunuz alamıyorsunuz.

Sürekli uykusuz ve sersem bir halde dolaşıyor ve çok sınırlı oluyorsunuz. Tüm bu soruların cevabını sizlerle birlikte bende öğreneceğim. Uzmanlara göre doğru saat diliminde uyumanın uykunu kalitesini arttırdığı kanıtlanmış. Tüm bu olumsuzlukları sebebinin hangi vakitte yattığınız ile alakalı olması oldukça şaşırtıcı ne dersiniz?

Bugün sizler için hazırladım yazımda uzmanların önerilerine dayanarak, çok az uyuyarak çok daha uykumuzu almış bir şekilde uyanmanızı sağlayacak önerilerde bulunacağım. Öncelikle uykusunu ne kadar uzun olduğu değil hangi zaman diliminde uyudunuz önemlidir. Bir günde düzgün bir uyku için sadece iki önemli vakit vardır.

Bu vakitler öğlen saat 12.00 ile 14.00 saatleri arası yaklaşık yirmi, yirmi beş dakikalık bir kestirme, diğeri ise ne vakti 22 00 ve 03. 30 arası vakitler arasındaki vakitler. Bir çok alimin açıklaması Hz. Muhamedin öğle vakitlerinde yaklaşık yarım saat uyuduğunu ve öğle vakti uyumanın sünnet olduğudur. Günümüzdeki bilim adamları da öğle vakti yapılan kısa süreli bir uykunun çok daha uzun bir zaman uyumuş gibi hissetmenizi sağladığıdır.

Eğer vücudumuz için gerekli bu iki zamanda özellikle de gece saat 22.00 ile 03.00 arasında uyursanız sabah çok daha erken ve çok daha dinç kalkabilirsiniz. Gece uyumamız gereken saatlerin dışında sizde için birkaç uyarıda daha bulunmak istiyorum. Uyku esnasında mümkün olduğunca odanızı karanlık tutmanız gerekir. Gece lambaları ve loş ışıklar beyne sürekli uyarı vererek derin uykuya geçmemize engel olabilir. Gece uykusuna geçmeden önce kesinlikle yeme alışkanlığımızı azaltmalıyız.

Tıka basa dolu veya tok bir mide sindirim ile uğraştığı için uykuya geçişi zorlaştırır. Evet, sevgili hanımlar sağlıklı bir vücut ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için en önemlisi de ruh sağlığımız için mutlaka uyku düzeninizi oluşturun ve uyku düzenini bozacak alışkanlıklarınızdan kurtulun.

Sağlık kategorimizde en önemli bilgiler ve daha önce duymadığınız önemli makaleler de tekrar buluşmak üzere Şimdilik hoşçakalın.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder