25 Mart 2021 Perşembe

İrmikli Kadayıflı Revani (Videolu)




Kadayıflı revani bizim evde severek tüketilinen bir tatlıdır. Haftada bir yapılır nerede ise. Tatlıya düşkünlüğüm göz önüne alındığında 3/1 ni benim tükettiğimi söyleyebiliriz.🥺 Tatlı krizlerini her gün yaşayan bir kişi olarak elimin altında evde yapılan bir tatlı olması avantaj olarak bakıyorum. Hani şu reklamlarda tatlı krizinde gecenin bir yarısı kendini sokağa atan kadın gibi olmak istemem😁 Kendimi kandırmada üstüme yoktur çilek geçirmiş kişiler (kanser) şekerden uzak durmalı ama duramıyorum🙄

Kadayıflı Revani

3 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket Kabartma tozu
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı irmik
1 su bardağından 2 parmak kadar fazla kırılmış ceviz
1 Su Bardağı+çeyrek su bardağı Muhallebilik kadayıf

Şerbeti için gerekenler :

2 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
İnce bir dilim limon

Hazırlanışı :
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz,soğuması açısından.Tencereye şeker su ve limon dilimini koyun. Ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 13-14 dk sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.

Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup 3/5 dk. kadar çırpalım. Sonrasında vanilya,kabartma tozu,yağ,un,irmik ve cevizi ekleyelim. Karıştırıp yazdığım ölçüde kadayıfı ekleyelim.
Borcamı yağlayıp harcı dökelim.
Fırını 190 derecede revanimizi pişirelim. Yaklaşık 30/40 dk.ds pişmiş olacaktır.Tatlıyı fırından çıkarınca ilk sıcaklığı gitsin. 5-10 dk. sonra soğuk şerbeti döküp en az 4-5 saat dinlendirelim.Sonrasında kesip servis edebiliriz.Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder