3 Temmuz 2016 Pazar

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

Harika bir lezzet inanın misafirlerimize rahatlıkla sunum yapabileceğimiz bir tarif beşamel soslu tavuk biliyorsunuz tavuk bizim milli yemeğimiz haline geldi kurtarıcımız neyse uzun lafın kısası başlayalım hanımlar benim çenem düştü çok severim bu yemeği kolay gelsin .

Gerekli malzeme listemiz ...


Bir tane haşlanmış bütün tavuk
Bir adet havuç orta boy
Bir adet orta boy kuru soğan
Üç dal taze kekik
Tuz karabiber

Beşamelli sosu için

İki yemek kaşığı tereyağ
İki yemek kaşığı un
İki buçuk su bardağı süt
Bir kaseden biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz beyaz biber

soslu tavuk tarifi-resmi

Yemeğimizin hazırlanışı


İlk önce tavuğu havuç kekik karabiber tuzu ve soğanı koyup üzerini geçecek şekilde su koyup haşlayalım. Ve haşlanan tavuğu bir tabağa alıp didelim ve sebzelerinde bir kaşık yardımı ile süzüp ezelim.

Beşamel Sosunun hazırlanışı..

Bir tencereye tereyağını alıp eritelim Unuda ilave edip çırparak karıştırıp kavuralım. Kavurduğumuz unu sütü yavaş yavaş ilave edip topaklanmadan karıştıralım ve tuzu beyaz biberi varsa Muskat ilave edip iyice karıştıralım. Ve ocağın altını kapatalım. Ve aynı tencereye kaşar peynirini ilave edelim ardından ezdiğimiz sebzeleri ve didiklediğimiz tavuk etlerini ilave edip iyice karıştıralım ve 180 derecelik fırına sürüp pişirelim. Sıcak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder