14 Temmuz 2016 Perşembe

Kabak çiçeğinin dolması tarifi

Dolmalar çeşit çeşit yörenin farklı farklı lezzetleri inanılmaz leziz inanılmaz farklı zahmetli fakat yapılan emeğin karşılığını veren mükemmel bir tarif hadi başlayalım ve akşam sofralarımızı süsleyelim kolay gelsin.

Kabak çiçeğinin dolması..


Gerekli malzeme listesi..

Yeteri kadar kabak çiçeği
Çiçeğim miktarınca pirinç( göz kararı)
Bir tane domates
Bir tane orta boy soğan
Bir kaç dal maydanoz
Karabiber, tuz, pul biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
kabak cekirdeği dolması-resmi

kabak ciceği dolması-resmi

Dolmanın yapım aşaması...


İlk önce çiçeklerin temizlenmesi için bir makas alıyoruz ve sap kısmına doğru olan uzantıları kesiyoruz daha sonra çiçeğin içini açıp tohumu çıkartıyoruz. Bunu kesmemizin amacı dolmanın acı olmaması ve bir kaba çiçekleri ıslıyoruz
Başka bir kapta iç harç için yıkanmış pirinci ince ince doğranmış soğan maydanoz ve domatesi baharatları alıyor ve iyice karıştırıyoruz isteğe göre soğanı ve domatesi rende yapabiliriz.
Be süzdüğümüz çiçekleri dikkatli bir şekilde içini açıp dolduruyoruz çiçekleri yırtmamaya dikkat edelim. Yaprakların uç kısmına kadar doldurup kapatalım ve tencereye ister yatay ister dikey şekilde dizelim . Üzerine limon dilimleyip yarısına kadar su ve sıvı yağ koyduktan sonra pişirelim .

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder