2 Temmuz 2016 Cumartesi

İçli Kurabiye Tarifi

Merhaba hanımlar bizlere ait bir sürü çeşit kurabiyelerimiz var özellikle çocuklarımızı Mutlu edecek şekillerde bizde yine bugün içleri dolgulu içli kurabiye tarifini paylaşacağız hadi başlayalım kolay gelsin

Gerekli malzeme listemiz...


Bir paket margarin
İki tane yumurta birinin akını ayıralım
İki buçuk fincan pudra şekeri
Kabartma tozu, vanilya ( bir paket)
Alabildiğince un

İçi için gerekli malzeme listemiz..


Üç buçuk yemek kaşığı Hindistan cevizi
Bir su bardağı pudra şekeri
250 gr iri çekilmiş Antep fıstığı
Ayırdığımız yumurta akı

Üzeri için gerekli malzemeler..


Bir paket bitter çikolata
Pudra şekeri
Toz halinde fıstık
Herhangi bir marmelat
Hindistan cevizi

içli kurabiye resmi

İçli kurabiyenin hazırlanışı..


İlk önce bir yoğurma kabına un hariç bütün malzeme alınır yavaş yavaş unu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğrulur. Ve bir saat dinlenmeye bırakalım.
Başka bir kapa fıstığı pudra şekerini yumurtanın akını alalım, üzerine hindistan cevizini de ilave edelim ve bir çatal yardımı ile karıştıralım ve hazırladığımız iç malzemeyi bir kenara alalım.
Ardından hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımız ile oyalım ve iç malzemeden bol olacak şekilde doldurulur. Ve ağzını kapatalım bir fırın tepsisine ağzı alta gelecek şekilde koyalım . Tepsimize yağlı kağıt sermeyi unutmayalım. Hamur kabartma tozu olduğu için yayılacaktır onun için yassı değilde top şeklinde koyalım tepsimize ve ısıtılmış fırına 180 derecede sürelim ve kurabiyeleri aynı un kurabiyesi gibi beyaz kalacak şekilde pişirelim. Ve fırından alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra tavsiyemiz kurabiyelerin üzerine ben mari usulü eritilmiş çikolata veya, pudra şekeri serpebilirsiniz.

Not; mutlaka çocuklarınız için denemelisiniz harika bir tarif

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder