23 Temmuz 2016 Cumartesi

Şeftali Reçeli Tarifi

Yeni bir günden yine merhaba takıntı bayan takipçileri reçel tarifi serimize şeftali reçeli işe devam edelim istedik kolay gelsin hanımlar.

Şeftali reçeli Nasıl yapılır?


Gerekli malzeme listesi...


Bir kg şeftali ( sert olması gerekiyor)

Bir kg şeker
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Bir tane çubuk tarçın
Yarım limon suyu
şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçelinin yapım aşaması...


Öncelikle şeftalilerin kabuklarını soyalım, daha sonra küp küp doğrayalım ve derin bir tencereye alalım, doğradığımız şeftalileri üzerine şekerimizi de ilave edip tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletelim .
Ertesi gün şeftalileri ocağımıza alalım ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım kaynamaya başlayınca tereyağımızı ilave edelim tereyağ hem parlak hemde köpürtmeyecektir reçelimizi , ardından çubuk tarçını atalım 20 dakika daha kaynaştıktan sonra tarçını çıkartıp limon suyunu ilave edelim bir beş dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp ılınmasını bekleyip can kavanozlara alalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder