Hindistan cevizli ve irmikli atıştırmalıklar
Gerekli malzeme listesi
( tahmini 20 kişilik)
İki buçuk su bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı toz şeker
Yedi yemek kaşığı irmik
Bir paket vanilya
Bir çay bardağı Hindistan cevizi
Üzer için..
125gr bitter çikolata
125 gr bitter çikolata
Atıştırmalıkların yapım aşaması
İlk önce bir tencereye sütü irmiği şekeri ve vanilyayı alalım ve koyulaşana kadar pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen irmikli karışıma Hindistan cevizini de ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan irmikli muhallebiyi bir Streç film yardımı ile merdane ile açalım istediğiniz kalınlıkta açabilirsiniz ve dilediğiniz büyüklükte keselim
Diğer bir taraftan çikolataları benmari usulü eritip kestiğimiz dilimleri çikolataya bulayıp yağlı kağıt serili bir tepsiye dizelim ve buzdolabına soğuması için bırakalım bir bir buçuk saat kadar dinlenen atıştırmalıkları isteğe bağlı meyve veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. İki çikolatayı da birleştirip eritelim .
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder