3 Temmuz 2016 Pazar

Simit Poğaça Tarifi

Simit Poğaça Tarifi


Simit poğaça tarifi arıyorsanız, doğru adrestesiniz. Simt ve poğaça lezzetini aynı anda alacağınız bu lezzeti, dilerseniz sabah sofralarımız için yapabilirsiniz. Dilerseniz de akşam üstü çayınızın yanına yarenlik yapması için yapabilirsiniz. Ramazanın son günlerine geldik, sahurlarımız şenlensin son günlerinde simit poğaça illa hazır mı almak lazım biz hanımlar istesek her şeyi başarırız hadi başlayalım kolay gelsin.

Gerekli malzeme listemiz


Bir buçuk çay bardağı süt ( ılık)
Bir çay bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
120 gr erimiş margarin ( isteğe göre tereyağda olur)
Bir yumurta
Bir paket instant maya
Bir çay kaşığı mahlep
Bir yemek kaşığı şeker tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için...
İki buçuk yemek kaşığı pekmez
Susam

İçi için..
Peynir
Kaşar
Sucuk
simit poğaca tarifi-resmi

Simit poğaçamızın hazırlanışı...


İlk önce bir yoğurma kabına erimiş margarini ılık sütü maya şeker tuzu mahlep yumurtayı ve aldığı kadar unu ilave edip yoğuralım hamur elimize yapışmayacak şekilde olunca bırakıp dinlendirelim.
25 dakika mayalanan hamurumuzu orta boy portakal büyüklüğünden parçalar alıp içine isteğe göre malzemeler yerleştirip kapatalım yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bu şekilde bütün hamuru hazırlayalım. Bütün hamuru ilk pekmezli su karışımına daha sonrada susama batırılıp hamurun birleşim yeri tepsinin altına gelecek şekilde dizelim sucuklu olan poğaçalar bir bıçak ile verev şekilde çizik yapılır peynirli olanlar ise karnıyarık gibi kesilir ve ortasına rendelenen kaşar peyniri yerleştirilir biraz tepsi mayası yapıp önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişirilir.
Hayırlı sahurlar

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder