17 Temmuz 2016 Pazar

Mİlföylü profiterol

Tatlı yemek için illa dışarı çıkılmaması gerekiyorsa profiterol yemek içinde pastaneye gitmek gerekmiyor değil mi hanımlar ? Birde malzeme listesine bir turam sevgi ilave edersek muhteşem bir lezzet bizi bekler kolay gelsin hanımlar ...

Mİlföylü profiterol


Gerekli malzeme listesi ...

Bir paket milföy hamuru

Kreması için malzemeler...
İki buçuk su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı un
Bir çay bardağı toz şeker
Bir yemek kaşığı nişasta ( Mısır)
Bir paket vanilya
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için malzemeler...
Bir paket çikolata sosu

Mİlföylü profiterol

Muz dolgulu piramit pasta tarifi


Milföylerimizi tezgaha yada düz bir zemine dizelim ve ağzı küçük bir bardak yardımı ile keselim yuvarlak elde edelim. Ve bir fırın tepsisine dizelim . Önceden ısıttığımız fırınımıza sürelim ve pişmeye bırakalım. Milföyler hazırlanırken krema için bir tencereye sütü unu nişastayı şekeri koyup pişmeye bırakalım ve koyulaşan Muhallebiyle son olarak vanilya ve tereyağınıda ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alalım.
Pişen milföyleri fırından alalım ve ağız kısımlarını açalım ve hazırladığımız kremayı içine dolduralım. Ve bir sunum tabağına alalım üzerine çikolata sosunu gezdirelim Ve soğuk servis edelim isteğe bağlı süsleme yapalım.

Afiyet olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder