23 Temmuz 2016 Cumartesi

Vişne Reçeli Tarifi

Merhaba hanımlar yaz aylarının ve kış stoklarından biridir reçeller hemen hemen herkesimin bildiği ve tükettiği vişne reçelini ve püf noktalarını paylaşacağım sizlere hadi başlayalım Kolay gelsin..

Vişne reçelinin yapımı için gerekli malzeme listemiz...


Bir kg vişne
Bir kg toz şeker
Bir buçuk tatlı kaşığı tereyağ ( köpürmemesi için)
Bir tatlı kaşığı limon suyu
vişne reçeli tarifi-resmi

Vişne reçeli Nasıl yapılır?


İlk öncelikle bir kg vişneyi bol suda temizleyelim saplarının ve çekirdeklerin vişneyi zedelemeden ezmeden çıkartalım.
Ardından derin bir tencereye vişneleri koyup üzerine toz şekeri ilave edelim ve bir gece bekletelim.
Dinlenen vişneleri kısık Ateşte ocağa alalım ve ısınmaya başlayınca tereyağını köpük köpük olmaması için içine ilave edelim.ardından indirmeye yakında limon suyuna da ilave edip pişirmeye devam edelim . Kaynayan reçelimizi geniş ve derin bir tepsiye alıp üzerine temiz bir bez yada tülbent örtüp koyulaşması için Güneş'e koyalım 2 gün bekletelim
İsterseniz kavanoza koyup buzdolabındada bekletebilirsiniz fakat reçelinizi koyulaşana kadar çok iyi kaynatmanız gerekecektir.

Püf noktaları...

Reçele tereyağ eklememizde ki maksat reçelin köpüklü olmaması ve daha berrak görünmesi içindir denenemenizi tavsiye ederim iyi sonuç alacaksınız.

Güneşte reçeli bekletmemizin sebebi ise reçelin uzun süre dayanıklı olması ve yine berrak bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır güneş ışığı ve ısısı imkanınız varsa mutlaka denemelisiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder