28 Temmuz 2016 Perşembe

Ev hanımlarını evde nasıl para biriktirebilir.

Ev hanımlarını evde nasıl para biriktirebilir ...


Bugün ki yazımızı ev ekonomisine ayırdık, para biriktirmeyi hemen hemen isteriz ancak pekte  başarılı olmayız bu konuda. Sizlere  harika bir fikirler vereceğiz  yazımızda,  aslına bakarsanız para biriktirmek için insanın ilk önce çok bilinçli ve para biriktirmeyi gerçekten istemesi gerekiyor. Ev hanımlarının evde para birikimi biraz zordur.
Sebebi ise ev hanımlarının bir gelirinin olmamasıdır ama bir çıkar yolu var mıdır ? Tabi ki var gelin şimdi sebeplerine bakalım.
Düşünelim ve daha sonra harcama yapalım ..
para biriktirmek
Farzedin elinizde bir miktar para var ilk önce düşünün daha sonra harcama yapın en önemli sorulardan olan isteyerek mi yoksa ihtiyaç mı sorusunu sorun ve sorduğunuz bu sorunun cevabını dürüst bir şekilde cevaplayın .
İsteklerinizi erteleyebilirsiniz unutmayın.
Her şekilde isteklerimizi çok acil olmadığı sürece erteleyebiliriz hayatın bize be getireceği belli mi olur diye düşünün harcama yaparken gereksiz yere harcamak yerine paranızı bir köşeye atın .
Zor günleri ve isteklerinizi geleceğinizi düşünün ...
Zor zamanlar için biriken para hemen hemen herkese lazım olabilir birikim yapılan para gün gelince size belki daha iyi güvenceler verecek belki ve daha rahat yaşamanızı sağlayacak.
para biriktirmek-1
Gün gelecek belki hayallerinizde olan evi yada arabayı almanıza yardımcı olacak .
Evdeki kumbara ne zaman ne işe yarar...
Çok eskilere dayanan bir aile geleneğidir kumbara ama hala işe yaramaktadır eğer evinizde bir kumbaranız yoksa eve bir kumbara alımız ve evdeki çocuklarınızla birlikte para atmaya başlayın çocuklarınızla zevkli bir hale getirin kumbara almaya bile gerek yok evde bulunan bir cam kavanozu bu iş için kullanabilirsiniz bilindiği gibi bozuk para evde en çok harcanan paradır bunu beyninizden atın ve bu para kumbaraya gidecek ve oradan alınmayacak diye düşünün faydasını göreceksiniz.
para biriktirmek-
Kendinize liste hazırlayın...
Gerekli ve acil ihtiyaçlarınız için bir liste hazırlayım bu listeyi ister günlük ister haftalık ister aylık olabilir misal aylık birikimleri elimize alalım her ay elinize ne kadar para geçiyor ne kadarını harcamaya ayırıyor ne kadarını birikime ayırabiliriz ve sorduğunuz bütün soruları bu listeden alın size yardımcı olacak bir liste olsun ve listede erteleme ekleme çıkartma yapabilin komut tamamen sizin elinizde olsun inanın para birikime başlayınca devamını siz büyük bir istekle yapacaksınız belki çok komik olacak ama ben en yakın arkadaşımın yaptığı bir birikim şeklini size aktarmak istiyorum büyük beş litre bir su şişesinin içesine sadece bir lira atıyor ne kadar olursa o şişe tam dolduğunda inanın bir araba alacak meblaya ulaşıyor ben bile heveslenmedim değil itiraf etmek gerekirse .
Her zaman söylüyorum yinede söyleyeceğim inanın biz hanımların isteyince yapamayacağı şey yok isteyelim ve yapalım hanımlar ..

bereketli kumbara
Bereketli kumbaralarınız olsun
Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder