3 Temmuz 2016 Pazar

Vezir Parmağı Tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar popülerliğini koruyan bir tatlı ile birlikteyiz. Popülaritesi isminden mi kaynaklanıyor bilemiyoruz ancak şerbetli tatlılar arasında yerini sürekli koruyan bir tatlıdır Vezir Parmağı Tarifi.

Vezir Parmağı Tarifinin Malzeme Listesi


Yarım paket (125 gram) margarin
Bir tane, yumurta
88 gram (1 çay bardağı) sıvıyağ
30 gram (2 yemek kaşığı) şeker
Kabartma tozu (1 paket)
vanilya (1 paket)
Un (aldığı kadar)
Şerbeti için:
625 gram (2.5 su bardağı) su
340 gram (2 su bardağı) şeker
Limon Suyu 83-4 damla)
Üzeri için:
150 gram (1 su bardağı) irmik
Süslemek için:
30 gram (3 yemek kaşığı) hindistan cevizi
Toz fıstık
vezir parmağı

 

Vezir Parmağı Tarifi


Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye şeker ve suyu alalım üzerine limon suyunu ekleyelim ve karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayan şerbeti ocaktan alalım soğuması için bir kenara bırakalım. Karıştırma kabına oda ısısndaki margarini alalım üzerine yumurtayı kıralım. Daha sonra sıvıyağı ilave edelim vanilya, kabartma tozunu ilave edelim şekeri ilave etmeyi unutmayın. Unu yavaş yavaş ilave edip kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Kıvama gelen hamurdan yumurtadan daha küçük parçalar koparalım ve parmak şekli verelim. Şekle soktuğumuz hamuru bir derin kaba koyduğumuz irmiğe batıralım her yerini irmikle kaplayalım yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim. Yüz seksen derecelik ısıda yarım saat (üzeri pembe renk alana kadar) pişirelim. Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti verelim şerbeti çektikten sonra üzerini süsleyip servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder