13 Temmuz 2016 Çarşamba

Kağıt helva dondurmayla müthiş bir lezzettir fakat biz bugün pastasını yapacağız şaşırdınız mı? Yada merak edenler var mı?  O zaman başlayalım hanımlar.

Kağıt helvasından pasta;


Gerekli malzeme listesi....

Kağıt Helva (Üç tane)
Bal (Yarım çay bardağı)
Yumurta (Bir tane)
Tahin helvası (125 gram sade)
Tereyağ (110 gram)
Su (Yarım çay bardağı)
Kakao (Yarım çay bardağı)
Şeker (Yarın çay bardağı)

Üzerinin süsü için ...
110 gr kakaolu dondurma
110 gr kaymaklı dondurma
110 gr karadutlu dondurma
Çilek ve kiraz
kağıt helvadan pasta

Pastanın yapım aşaması...


İlk önce yumurta akını ve balı iyice çırpalım ve bekletelim. Diğer taraftan kağıt helvayı iki tanesini alıp orta kısmından bıçak yardımı ile yuvarlak keserek çıkartalım. Ve üzerine ballı karışımı sürelim ortası delik olanı üzerine yerleştirin ve diğerini de bu şekilde hazırlayın.
Bir tavaya kakaoyu tereyağını helva su ve şekeri koyup ocakta iyice karıştıralım ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim. Ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Hazırladığımız karışımı kağıt helvaların üzerine her tarafını kaplayacak şekilde dökelim.
Daha sonra Sosunu her yerine gelecek şekilde dökelim sos her yerine gelmeli işlem sonunda tekrar pastayı derin dondurucuda soğutun. Pastanız donunca ortasındaki boşluğa birer top kakaolu, kaymaklı ve karadutlu dondurma koyup çilek ve kirazla süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder