18 Temmuz 2016 Pazartesi

Siron Tirit Tarifi

Tirit hemen hemen bir çoğumuz biliriz hazırlaması ayrı bir zevk yemesi lezzeti ayrı bir zevk bu müthiş tarife hadi başlayalım.

Siron tirit


Gerekli malzeme listesi...


İki tane yufka
700 gram tavuk but
Bir buçuk su bardağı yoğurt
İki diş sarımsak
Bir çay bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı ceviz
Tuz karabiber pul biber kırmızı toz biber

Üzerinin sosu için
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağ
Dört yemek kaşığı rendelenmiş domates
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Bir buçuk çay bardağı tavuk suyu
Sİron tirit tarifi

Siron Tirit Tarifi


Tavukları yıkayıp bir tencereye alalım ve üzerini kapatacak kadar suyla haşlanması için ocağa alalım. İsteğe bağlı suyuna lezzet katması için soğan ve defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
Haşlanan tavuk butlarımızı soğuduktan sonra didelim. Ve bir sos tavasına alıp az sıvı yağda soteleyelim. Ardından baharatlarla kavuralım. Başka bir kaseye yoğurdu sarımsak ve tuzu alıp karıştıralım . Yufkalarıda bir düz zemine serin üzerine bir yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin bir ucundan alıp yarısına kadar rulo yapalım karşı taraftandan rulo sarın ortasında bıçakla keselim ve rulolarıda iki parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelimde üzerine yağ sürelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişirdiğimiz yufkaların üzerine iki su bardağı tavuk suyunu dökelim kapanmış fakat sıcak fırında bekletelim ardından fırından çıkartıp yoğurtlu sosu gezdirelim üzerinede sotelediğimiz tavukları serpelim . Sosu içinde tereyağ ve domates salçadan oluşan bir sos hazırlayalım hazırladığımız sosada tavuk suyu ekleyip suyunu az çekene kadar pişirip Tiritin üzerine gezdirelim. Maydanoz ve cevizle sunum yapabilirsiniz

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder