20 Temmuz 2016 Çarşamba

Vişneli Taze Yaprak Sarması

Yeni bir günden yine merhaba bayan takıntı takipçileri sizlerle güzel ülkemin yemeklerinin tarifini paylaşmaktan büyük zevk almakla beraber bugün vişneli yaprak sarması hazırlayacağımızın bilgisini vermek istiyorum çok mu uzattım ne hadi başlayalım marifetli üyelerimiz.

Vişneli Taze Yaprak Sarması


Gerekli malzeme listesi

Yarım kg taze yaprak ( salamurada olabilir)
İki buçuk su bardağı pirinç
İki tane orta boy soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
Bir buçuk yemek kaşığı kuş üzümü
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
Bir yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı yeni bahar
Yarın tatlı kaşığı tarçın
450 gram vişne
İki buçuk su bardağı vişne suyu
Tuz
vişneli yaprak sarması tarifi

Sarmanın yapım aşaması....


Taze asma yapraklarımızı bir derin kaba alıp kaynar suya sokup çıkartmamız yeterli olacaktır eğer salamura kullanacaksanız bol suda tuzunu arıtmanız gerekecektir.
Bir tencereye sıvı yağı alıp küçük ve kare doğradığımız soğanlarımızı alıp renk değiştirene kadar kavuralım ve fıstıkları da ilave edip iyice renk alana kadar kavurmaya devam edelim
Ardından yıkanıp süzülen pirinçleri de ilave edelim ve sırasıyla nar ekşisi kuş üzümü baharatları ve son olarak suyuna da ekleyip karıştıralım. Son aşamada suyunu tuzunu ve şekeri vişne suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başladıktan beş dakika sonra ocağımızdan alıp soğutalım.
Soğuyan iç harcından yaprakların içine ekleyip birer tanede vişne koyup ince şekilde saralım bütün yapraklarımızı bu şekilde saralım. Derin bir tencerenin tabanına asma yapraklarından serelim ve sardığımız sarmalarımızı içine dizelim ve kalan vişneleri üzerinde serpelim. Ardından sarmalarımızı. Üzerine gelecek kadar su ve vişne suyu karışımını dökelim birazda sıvı yağ ekleyip ocağa alalım kısık Ateşte bir saate yakın pişirelim pişen sarmaları sunum tabağına alalım isteğe göre yoğurtla servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder