18 Temmuz 2016 Pazartesi

Temizlikte püf noktalar

Temizlikte püf noktalar
Merhaba sevgili hanımlar bugün sizlere evinizi temizlerken nereden başlayacağınız hakkında ufak tüyolar vereceğiz. Temizlik uzmanımız olan editör arkadaşımın sizlere tertemiz bir ev için nereden başlayacağınız hakkında kısa bilgiler verecek. Uzun yıllar ev işi yapmış hanımlar elbette ki bu önerimizi çok daha bilmektedir fakat yeni evli gelinlerin ve gelin adaylarımız için bu öneriler altın değerinde ne dersiniz?
Temizliğe başlarken ilk olarak camları temizliyoruz. Camları temizlerken ilk olarak cam çerçevelerden başlıyoruz. Çerçeve silerken çif kullanmış olduğunuz için camın yüzeyine getirmemeye dikkat edin silmek için fiber bezleri tercih edersiniz çok daha temiz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Fiber bezıi hem çerçevelerde hem de cam da kullanabilirsiniz. Çerçevelerde cif kullanırken camda tercihiniz bulaşık deterjanı olmalıdır. Mekanlarımızın daha aydınlık ve parlak olmasını istiyorsanız bulaşık deterjanı içerisine 4 Damla sirke ilave edebilirsiniz. Şimdi sıra geldi mobilyaların tozlarını almaya. Sehpa ve tüm mobilyalarınız için yine fiber bizi tavsiye ederim. Deterjan seçiminde ise Pronton veya ahşap yüzey temizleyici olabilir. Üçüncü aşamada mobilyalarımız dan sonra kapılara geçiyoruz.
ev temizliğinde püf noktalar

Kapı temizliğinde havlu bez, fiber bize göre çok daha uygundur. Kapının kalitesine göre özellikler rengine göre deterjan seçiminin dikkatli bir şekilde ayarlamanız gerekir. Örneğin ahşap görünümlü kapılar için Pronton, Amerikan tarzı beyaz kapılar için deyri ve Domestos Tercih edebilirsiniz. Dördüncü aşama gardrop ve Gümüşlük mobilyalarınızın üst kısmı iyice temizlenmeli. Şimdi tüm evi dikkatli bir şekilde supürelim. Mobilyaların arka tarafını iyice süpürün silerken Çok da temiz olduğunu fark edeceksiniz. Süpürme işlemi bittikten sonra sıra geldi yüzeyi temizliğine. Yüzey temizliğinde yine size önerebileceğim en iyi beş kesinlikle havlu Bez olacak. Yüzeyde tercih edebileceğiniz en doğru seçim sabun kokulu yüzey temizleyiciler. Yüzeyi temizlerken odanın başından başlayarak kapısına doğru yani geriye doğru hareket ederseniz zemindeki lekelenmeye engel olabilirsiniz. Banyoya geçmeden mutfağa geçelim. Mutfak dolaplarının üst kısmına temizlemiştim Şimdi sıra geldi kapakları iç ve dış kapakları ahşap görünümlü ise fiber bez ve yağ çöz ile temizlenir. Fakat dikkat etmeniz gereken direk spreyi dolabın iç kısmına sıkmak olacaktır. Ahşap görünümlü olmayan mutfak dolapları için ise direk dolapları sıkılması uygundur. Dolap temizliği bitirdikten sonra tezgahların çamaşır suyu ile iyice temizleyerek dezenfekte etmelisiniz. Mutfak zemini taş ise çamaşır suyu ile iyice fırçalanır. Zemin taş değilse ahşap yüzey temizleyici ile havlu bezi kullanılarak temizlenebilir. Banyo temizliğinde dikkat etmeniz gereken öncelikle duvar fayanslarını fırçayla ve domestos iyice fırçalamaktır.. Daha sonra duşa kabinler çift yıkandıktan sonra klozete geçiniz. Klozetteki yoğun kirleri çıkartmak için fırça ve Domestos yani çamaşır suyunun kullanabilirsiniz. Banyo zemininde iyice temizledikten sonra sıra geldi mutfağa. En son mutfak zemini yapılır. Son olarak eğer çamaşırlarını yıkanacak ve asılacak ise balkon temizliğinizi ilk önce yapmanızı öneririm. Evet sevgili hanımlar tertemiz ve dezenfekte bir ev için muhteşem sona erdi. Disiplin ile sürekli yapılan temizlik sonucunda evinizin daha az kirlendiğini ve Daha az yorulduğunuzu fark edeceksiniz hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder