16 Temmuz 2016 Cumartesi

Muz dolgulu piramit pasta tarifi

Pastalarımız vazgeçilmezlerimizden mutluluk hormonlarımızı atağa geçiren lezzetler güzel yemeklerimizin ardından gelen süsler diyorum ben eminim bu tarife bayılacaksınız deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık kolay gelsin hanımlar.

Muz dolgulu piramit pasta


Gerekli malzeme listesi...

Üç tane orta boy muz ( çikolata sosuna batırılmış muzda olabilir)
Üç su bardağı soğuk süt
İki paket pötibör bisküvi
Bir paket krem şanti
Bir su bardağı süt ( krem şanti için)
85 gr küvertür çikolata
Bir paket vanilyalı puding

Üzeri için Antep fıstığı ( file ) süslü şekerler
Muz dolgulu pasta

Muz dolgulu piramit pasta tarifi


İlk önce pudingi üç su bardağı soğuk sütümüzle ocağa alıp hazırlayalım. Ardından düz bir zemine Streç filmi serip fotoğraftada anlaşıldığı gibi üç sıra alta dört sıra kenarlara olacak şekilde bisküvileri yerleştirelim . Yerleştirdiğimiz bisküvilerin arasına pudingden sürelim. Yerleşen bisküvilerin ortası boş kalıcak ve ortaya ister çikolata sosuna batırılmış muz ister sade muzumuzu dizelim ve üzerine artan pudingi dökelim ve Streç filmin yardımı ile piramit şekli verelim ve bir geniş sunum tabağına alıp derin dondurucuya soğuması ve dinlenmesi için alalım
Dört saat bekletelim pastamız dondurucudayken biz bir kapta krem şantiyi hazırlayalım ve çikolatayı benmari usulü ile eritelim
Donan pastayı çıkartıp kenarlarını krem şanti ile kaplayalım ve üzerine ılıyan çikolatayı gezdirelim ve yine buzdolabına alıp 15 dakika bekleyip dilediğimiz şekilde süsleyip sunuma hazırlayalım.

Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder