13 Temmuz 2016 Çarşamba

Kuru Erikli Kuzu incik Tarifi

Et yemekleri yine bizlerin vazgeçemeyeceği lezzetlerden birisi ana yemek doyurucu her türlü damak lezzetine uyan çeşitli farklı sunumlarıyla sofralarımızdan eksilmeyen yemek çeşididir hafi başlayalım kolay gelsin hanımlar.

Kuru Erikli Kuzu incik...


Gerekli malzeme listemiz...
Beş tane kuzu incik
Bir dal biberiye
On tane kuru erik
On tane arpacık soğan
Üç diş sarımsak
Bir tane çubuk tarçın
Bir buçuk su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz karabiber
incik tarifi-resmi

Yemeğimizin yapım aşaması...


İlk önce bir tavayı ocağa alalım ve tavayı ısıtalım diğer taraftan incikleri her iki tarafına tuzu karabiberi zeytinyağı ile yağlayıp ısınan tavada etleri mühürleyelim. Mühürlenen etleri tavadan alıp arpacık soğan ve sarımsakları ilave edip beş dakika daha soteleyelim bir fırın poşetine incikleri ve sotelediğimiz soğan sarımsağı da alıp çubuk tarçın zeytinyağını erikleri suyu biberiyeyi ekleyip fırın poşetini kapatalım ve delikler açalım ve fırın tepsisine su koyup poşeti tepsiye yerleştirelim . Önceden ısıttığımız fırına 200 derecede bir saat pişirelim .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder