25 Temmuz 2016 Pazartesi

Nefis Karışık Hoşaf Tarifi

Yazın bu sıcak günlerinde buz gibi hoşaf ne iyi gelir değil mi buzdolabında olması gerektiğini düşünüyorum o zaman ne yapıyoruz hararet yaptığında padişah hoşafımızı yudumluyor ve serinliyoruz kolay gelsin hanımlar.

Gerekli malzeme listemiz...


On beş tane kuru incir
Sekiz tane kuru kayısı
İki çay bardağı kuru üzüm
Bir avuç kadar badem
Bir avuç kadar Antep fıstığı
On tane kuru erik
Üç tane karanfil
Üç su bardağı şeker
On su bardağı su
Nefis Karışık Hoşaf Tarifi

Hoşafımızın yapım aşaması


Derin bir tencereye su ve şekeri koyalım ve kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirelim ardından doğranmış incirler ilave edelim incirler suyun yüzüne çıkmaya başladığında baden Antep fıstığı alınır kabuklarının alınmış olması lazım 20 dakika sonra karanfil kuş üzümü kayısı ve kuru erik eklenir ve kuru meyveler şişene kadar pişirilir soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder