2 Temmuz 2016 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs tatlısı hepimiz hemen hemen tadına bakmışızdır . Yağınıda tadıda çok lezzetlidir hadi başlayalım kolay gelsin hanımlar.

Gerekli malzeme listemiz ...


Bir buçuk su bardağı galeta unu
Bir buçuk su bardağı sıvı yağ
Bir buçuk su bardağı şeker
Bir buçuk su bardağı çekilmiş ceviz
Bir buçuk su bardağı Hindistan cevizi
Bir çay kaşığı tarçın
Dört adet yumurta
Kabartma tozu

Tatlımızın şerbeti için gerekli malzeme listemiz..


Üç su bardağı su
Üç su bardağı şeker
Yarım limon

Üzerinin kreması için gerekli malzeme listemiz..


Bir litre süt
Dört buçuk yemek kaşığı nişasta ( Mısır nişastası)
Dört buçuk yemek kaşığı şeker
Bir paket toz krem şanti
Hindistan cevizi ve çekilmiş ceviz

kıbrıs tatlısı tarifi

Tatlımızın yapım aşaması...


İlk önce bir tencereye krema malzemeleri ve süt konulup muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır. Ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır soğuyan muhallebi içine toz krem şanti eklenir ve iyice karıştırılıp tatlımızın muhallebisi hazırlanır.

Not ; bir çırpıcı ile çırpılırsa pürüzsüz bir muhallebi kıvamı elde edilir.

Tatlımızın şerbetinin hazırlanışı...


Bir tencereye su ve şeker konuşup kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbete limon suyu damlatılır ve bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alıp soğumaya bırakılır.

Tatlımızın kekinin hazırlanışı..


Bir kaba şeker ve yumurta alınır ve köpük köpük olana kadar çırpalım ardından sıvı yağını eklenip çırpmaya devam edelim üzerine galeta unu, ceviz hindistan cevizi tarçın ve kabartma tozunu ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Bir orta büyüklükte yağlanmış kaba karışımı dökelim ve önceden ısıttığımız fırına 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.
Pişen kekimizi fırından alıp (ılık olacak kekimiz) üzerine eşit şekilde şerbeti gezdirelim. Ve şerbetin çekmesini bekleyelim ardından da şerbeti çeken tatlımıza muhallebisini orantılı şekilde yayalım ve ceviz Hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim .

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder