24 Temmuz 2016 Pazar

Kayısı Reçeli Tarifi

Reçel tariflerine tüm hızla devam devam ediyoruz hanımlar yazın bu güzel günlerinde ve herşeyin bol ve güzel olduğu dönemlerde kayısı reçeli yapmayanmış dersiniz hele birde emek verip dalından toplanırsa değme keyfine hadi başlayalım hanımlar bereketli olsun .

Gerekli malzeme listesi


Bir kg kayısı ( şekerpare olabilir)

Bir kg toz şeker

Bir tane limon

kayısı reçeli tarifi

Kayısı reçeli Nasıl yapılır?


İşe kayısıları yıkayıp ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartmakta başlayalım

Diğer taraftan derin bir tencereye şekeri ve suyumuzu alıp şeker eriyene ve kaynayana kadar ocağa alalım kaynatan şekerli şerbetin içine kayısıları atalım isteğe göre şekerpareyse çekirdeklerinizde atalım ve kaynamaya bırakalım zedelemeden arada bir karıştıralım kıvamına göre kaynama süresini ayarlayalım indirmeye yakın bir limonu içerisine sıkalım on dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılıyınca cam kavanoza alalım.

Not; eğer kayısılar kaynama aşamasında köpürüyor sa tahta kaşık yardımı işe köpükten arındıralım .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder