29 Eylül 2016 Perşembe

15 temmuz Darbe Girişiminden Sonra Dolandırıcılara DİKKAT!

15 temmuz Darbe Girişiminden Sonra Dolandırıcılara DİKKAT!


Dolandırıcılıkta yeni yöntemler türemeye devam edecek gibi. Yılmadan usanmadan türlü türlü dolandırma yöntemleri ile karşımıza çıkıyorlar. 15 temmuz darbe girişiminin yankıları hala sürerken dolandırıcılara ise yeni fırsatlar doğdu. Ve yeni oyunları ile masum insanların karşılarına acımasızca çıkıyorlar.
darbe-sonrasi-cikan-dolandiricilar
Aksaray'ın kurtuluş mahallesinde yaşayan 46 yaşındaki F.T ye adınız "FETÖ'nün darbe girişimine sizinde adınız karıştı diyerek polis olduklarını belirten dolandırıcılar tarafından arama yapıldı. Şahsa adının Fethullah'çı terör örgütünün 15 temmuzdaki darbe girişiminde adının olduğunu söyleyerek para istediler.
darbe-sonrasi-cikan-dolandiricilar
Ancak F.T karşısındakilerin dolandırıcı olduğunu anladı ki yatırım için ayırdığı parayı kendilerine vereceğini dolandırıcıların verdiği adreste olmalarını istedi. Dolandırılan şahsın yakın akrabası ise hemen polise bildirdi.
Polisler hemen verilen adrese gelerek Ahmet .S (29) İsmail E.(28) Vahap S.(38) yakaladı. Dolandırıcıların üzerinde yapılan aramada 8 bin 900 lira ve bin altıyüz lira para çıkarıldı. Zanlılar emniyete götürecek sorguya alınmalarının ve işlemlerinin bitmesinin ardından çıkartılmış oldukları mahkemece tutuklandılar.
darbe-sonrasi-cikan-dolandiricilar-1
Daha önce biliyoruzki PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin isimlerini kullanılarak telefonla dolandırıcılık yapılmıştı.
Dikkat edelim ve çevremizdeki yakınlarımız bu konu hakkında ikazlarda bulunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder