29 Eylül 2016 Perşembe

Bu yaya geçitlerine bayılacaksınız.

Bu yaya geçitlerine bayılacaksınız;

Bulgar asıllı sanatçı Christo Guelov daha önceleri Hindistan'da yayaların geçtiği yollara üç boyutlu hoş boyama çalışmalarını uygulamış ve baya bir gündemde kalmıştı. En önemli etkisi ise yaya geçitlerine ve trafik kurallarına dikkat çekmişti.
bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksinizbu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz
Sıradaki çalışması ise Madrid'deki yaya geçitlerindeydi. Ve Madrid'in en canlı caddesindeki yaya geçitlerini en güzel pastel renklere boyadıktan sonra trafik akışını başlattılar.
bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-1bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-2
Sıra dışı sanatçının boyamaları genelde geometrik desenlerden oluşuyor. En güzel yönü ise görünmeyen yayaların geçitlerini görünür hale getirilmesi. Trafik kuralına uymayanları yada yayaların geçitlerini görmeyen araç sahiplerinin hızla geçmelerini engellemiş oluyor bu sayede.
bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-3bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-4
Yaşadığımız ülkede ve çoğu ülkelerde yaya geçitleri çokta belirgin değil. Bu yüzdende yaya geçitlerindeki kazalar fazlasıyla işte bu sebepten dolayı sanatçı buna dikkat çekmek amacıyla yola çıkarak Madrid'ten sonra İspanya'da çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-5bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-6
Bizim ülkemizde de bu çalışmalara benzer uğraşılar yapılmıştı daha önceden İstanbul'un Bağcılar semtinde hemen hemen tüm sokaklarında cadde ve yayaların sık bulunduğu işlek mekanlarında yayaların geçtiği yollar sarı renge boyanarak görünümü belirgin hale getirilmişti. Bu çalışma Bağcılar Belediyesi tarafınca hazırlanan hoş bir uygulama olmuştu.
bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-7bu-yaya-gecitlerine-bayilacaksiniz-8
Sanatçının Hindistan ve Madrid dışındaki diğer ülkelerdeki çalışmalarını gelin hep birlikte gözden geçirelim . Kendi adıma keyif verici bir çalışma olmuş . Emeğine sağlık diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder