5 Eylül 2016 Pazartesi

Hamsi Tava Tarifi

Sonbaharın ilk ayına girdik arkası kış hemen aklıma balık geliyor kış mevsimi deyince balık çeşitleriyle sofralarımızın vazgeçilmezi vitamin deposu bir besin hamsi tavaya bayılırım eminim sizlerde öylesiniz . Kolay gelsin hanımlar.

Hamsi Tava Tarifinin Malzeme Listesi


Bir kg hamsi
Bir buçuk su bardağı mısır unu
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

hamsi tava

Hamsi Tava Tarifi


Hamsileri temizleyip bol suda yıkayalım. İsteğe göre kafalarını kopartmayabilirsiniz. Yıkadığımız hamsileri süzgeçe koyalım suyundan tamamen arınması gerekiyor sulu kalmaması lazım.
Büyük bir servis tabağına Mısır unu ile tuzu karıştıralım. Hamsileri Mısır ununa iyice bulayalım ve hamsi tavasına sıralı şekilde aralarında boşluk kalmayacak şekilde başları bir yanda kuyruk kısımlarında bir tarafta olacak şekilde dizelim. Üzerine kaşık yardımı ile sıvı yağ gezdirelim. Alt kısmı iyice kızarana kadar pişirelim. Pişen tarafı tavanın kapağı ile kapatıp ters çevirelim yavaş bir şekilde tekrar diğer tarafını da aynı şekilde kızartıp büyük bir tepsiye çıkartalım. Diğer balıkları da aynı şekilde kızartıp servis tabağına alalım sıcak tüketelim yanına soğan salatası yeşilliklerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder