29 Eylül 2016 Perşembe

Klasik Revani

Osmanlı Mutfağından günümüzü gelen nefis bir tatlı ile sizlerleyiz. Her tarifte ismini nereden almıştır diye merak etmişimdir. Efendim Osmanlı mutfağında zaferler yeni tariflerle kutlanırmış, Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine ahçılar kolları sıvamış ve Revaniyi icat etmişler. Ellerine sağlık atalarımızın..
Merhaba hanımlar meşhur tatlılarımız sofralarımızın son nokta vuruşu tatlıların en lezzetlilerinden birisi revani bir çoğumuz büyük bir zevkle tüketiriz . Yapımı ve sunumu kolay olan tatlımız bir o kadarda bereketli ...

Kolay gelsin

Gerekli malzeme listesi

* Üç tane yumurta
* Bir çay bardağı şeker
* Bir çay bardağı sıvı yağ
* Bir su bardağı süt
* Bir portakalın rendesi
* Bir paket vanilya
* Bir paket kabartma tozu
* İki su bardağı irmik
* Aldığı kadar un

Şerbeti için gerekli malzemeler
* Üç su bardağı şeker
* Üç su bardağı su
* Dört damla limon suyu

Üzeri için
Hindistan cevizi veya Antep fıstığı
revani-tarifi

Klasik Revaninin yapılışı


İlk önce bir tencereye şerbeti için suyu ve şekeri alalım ve kaynamaya bırakalım orta ateşte kaynayan şerbete limon suyunu da damlatıp beş dakika daha kaynatıp ocaktan alınıp soğumaya bırakalım.
Şerbet soğurken keki için derin bir kaba yumurtayı şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.  Ardından yağı sütü unu irmiği kabartma tozunu vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim ve kek hamuru gibi bir hamur elde edelim. Ve portakalın kabuğunun rendesini de ekleyip karıştıralım .
Tepsiyi yağlayıp hamuru içerisine dökelim daha önceden ısıttığımız fırına 180 derecede pişirelim ve pişen kekimizi fırından alalım üzerine soğuyan şerbeti dökelim . Revanimizi dinlendirdikten sonra sunuma alalım .

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder