2 Eylül 2016 Cuma

Pancar Turşusu Tarifi

Merhaba hanımlar mükemmel lezzetlere tüm hızla devam ediyoruz bugünkü kışlık hazırlığımız pancar turşusu bir çoğumuz tadını ve lezzetini biliriz . Kolay gelsin hanımlar.

Pancar turşusu için gerekli malzemeler


Bir kg orta bot kırmızı pancar
Bir yemek kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı şeker
Beş diş sarımsak
Yarım litre sirke azı üzüm azıda elma sirkesi olabilir bir su bardağı su
pancar turşusu

Pancar turşusunun hazırlanışı


Pancarlarımızı yıkayalım ve düdüklü tencereye alalım pancarların büyüklüğüne göre 20 dakika kadar pişirelim eğer pancarlar küçük ise 10 dakika yeterli olacaktır.
Diğer taraftan sarımsakları soyup yıkayalım.
Sarımsakları ve sirkeyi tuzu şekerini bir kavanozda karıştıralım .
İsteğinize göre sirkesini tuzunu ayarlanabilirsiniz su ile ayarlamanız iyi olacaktır. Tadı keskin ise pişirdiğimiz pancarların kabuklarını soyup istenilen büyüklükte doğrayalım ve hazırlanan karışıma ekleyelim. Pancarlar ılık olacak hemen ağzını kapatıp soğumasını beklemek gerekiyor ve serin bir yerde yada buzdolabında muhafaza edelim turşu bir gün sonra yemeye hazır olacaktır.

Afiyet olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder