30 Eylül 2016 Cuma

Nefis Bir Lezzet: Muhallebili Kadayıf Tarifi

Harika bir lezzet elimden geldiğince sizlere müthiş tatları sunmaya çalışıyorum . Biz millet olarak damak tadımıza düşkün insanlarız . Hele tatlı çeşitleri bol olan bir ülke olarak bu bariz apaçık ortada . Tatlının her türlüsü kabulümüzdür . Yine tatlı tariflerinden Harika bir lezzet ile damak tadımızı şenlendireceğiz. Kolay gelsin hanımlar...

Muhallebili Tel Kadayıf


Gerekli malzeme listesi
Yarım kg kadayıf
250 gr tereyağı
450 gr ceviz
Çok az tuz

Şerbet malzemeleri

Üç su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
Dört damla limon suyu

Muhallebisi için malzemeler


İki buçuk su bardağı soğuk süt
İki yemek kaşığı un
İki yemek kaşığı nişasta ( Mısır nişastası)
Bir su bardağı şeker
Bir paket krema
Ve vanilya bir paket

muhallebili-kadayif

Muhallebili Kadayıf Tarifi


Öncelikle kadayıfların içerisine eritmiş olduğunuz tereyağını dökelim. Ve iyice kadayıfları tereyağının hassas bir şekilde dağılmasını sağlayalım. Ardından bir kahve fincanına kadayıfları doldurup sıkı şekilde bastıralım ardından fırın tepsisine ters çevirip fincandan çıkartalım. Bu şekilde hazırladığımız kadayıfları önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırınımıza sürelim. Ve pişirelim. Diğer taraftan bütün şerbet malzemelerini bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım . Kaynayan şerbete limon suyunu da ekleyip bir beş dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine şerbeti her tarafına gelecek şekilde gezdirip dökelim .
Diğer taraftan başka bir tencerede muhallebinin malzemelerinden bir krema ve vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp ocağa alalım kaynamaya bırakalım pişen ve muhallebi kıvamına gelen Muhallebiye kremayı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı İle çırpalım. Şerbetini çeken kadayıfın üzerine muhallebiyi süsleyecek şekilde dökelim . Ve Antep fıstığı ceviz ile süsleyelim sunuma alalım.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder