27 Eylül 2016 Salı

Kavurma Tarifi

Kurban bayramını geride bıraktığımız bu günlerde evimizdeki etleri kavurarak hazır kullanım haline getirmemiz mümkün hem acele misafir geldiğinde pratik şekilde hazırlayabilir hemde okula gidecek çocuklarımıza çabucak çıkartıp ısıtarak değerlendirebiliriz.

Gerekli malzeme listesi

Bir kg dana yada koyun eti
200 gr iç yağı
Bir tane kuru soğan
Tuz
kavurma-tarifi

Kavurma Tarifi


Öncelikle etleri kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Ve ısıtılmış tencerenize soğanla birlikte koyalım. Kısık ateşte arada bir kapağını açarak karıştırıp suyunu bırakana kadar pişirelim. İçerisindeki soğan yumuşamaya başlayınca kuru soğanı çıkartalım. Etler suyunu çekmeye başlayınca minik şekilde doğranmış iç yağını da ilave edelim. İsteğe göre kuyruk yağı da kullanabilir. Ardından yağlar erimeye başlayınca on dakika daha kısık ateşte pişirelim. Tuzunu da ilave edip ocaktan alalım. Ve soğumaya bırakalım. Şekilli çıkması için pet şişeye dolduralım. Ve buzdolabında beş saate kadar bekletelim . Kullanmak istediğinizde şişenin ağzını keserek içerisinden dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz . Geriye kalan kavurmayı dipfirizde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder