3 Eylül 2016 Cumartesi

Güçlü Bir Anne misiniz?

Güçlü Bir Anne misiniz?


Elbette ki tüm anneler güçlüdür. Onları güçlü kılan hiç şüphesiz ki Allah’ın onlara vermiş olduğu çok özel histir. Anneler güçlüdür ama bazı anneler tüm yaşanan olumsuzluklara karşı çok daha güçlü ve çok daha sağlam kalabilmeyi başarır. Şimdi, bakalım güçlü bir annenin özellikleri nelermiş?
güçlü anne

1. Güçlü bir annenin çocuğu yaptığı hatanın sorumluluğunu alır ve asla ne bir hatayı nede bir suçu kardeşine veya arkadaşına yüklemez. Çünkü güçlü bir anne çocuğuna hatasını itiraf etmeninde erdem olduğunu çoktan öğretmiştir.

2. Güçlü annelerin çocukları problemlerini kendileri çözer ve asla bağımlı olmaz.

3. Güçlü bir annenin çocuğundan asla ‘anne bana su getir’ sözcükleri duyamazsınız. Yada sofrada tuz eksik tuz getir misin? Çünkü bu isteklere annenin vereceği cevap çok basitti. ‘Kalk kendin al’

4. Güçlü anne çocuklarının hedeflerini ve hayallerine ulaşmaları için daima yardımcı olur. Asla kendi hayalleri ve kendi hedeflerini çocuklarından beklemez.

5. Güçlü annelerin çocukları kendini seven ve kendine güvenen özellikler sergiler.

6. Güçlü anneler hayır demekten asla çekinmez. Yeri geldiğinde hayır kelimesi kolaylıkla kullanır.

7. Güçlü annenin çocukları kendileri ile barışıktır.

8. Güçlü annelerin çocukları asla bencil olmaz. Çünkü küçük yaşta anne onları bencillik konusunda aşılamıştır.

9. Güçlü bir annenin çocuğu annesinin verdiği sözü tutacağını bilir. Bu sayede küçük yaşta verilen sözü tutmanın ne kadar önemli olduğunu anlar.

10. Güçlü bir anne asla dış görünüşüne takılmaz. Kırışan yüzü ve göbeği ile yeri gelince dalga geçmeyi bilir.
güçlü anne-

11. Güçlü bir anne kendine zarar veren gerek eş gerekse arkadaşlıklarına kolayca son verebilir. Gerektiği zaman vazgeçmeyi bilmesi çocuğu için oldukça önemli bir örnek oluşturur.
12. Güçlü anneler asla ama asla haklı olduğu bir konuda kendini ezdirmez.

13. Güçlü bir anne çocuklarını konuşarak değil hareketleri ve örnek davranışları ile eğiteceğini bilir. Dırdır eden bir anne çaresiz bir annedir.

14. Güçlü anneler iyi bir dinleyicidir.

Evet, sevgili anneler son olarak öncelikle siz bir annesiniz çocuğunuzun arkadaşı dostu değil. Onların arkadaşı dostu var ama annesi bir tane. Yeri geldiğinde ağırlığınızı koymayı bilin sevgili hanımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder