28 Eylül 2016 Çarşamba

Şeftali Şölenli Kek Tarifi

Yine mükemmel bir lezzetli kek tarifi ile birlikte olacağız hanımlar . Meyveli keklerin tadı dahada bir harika oluyor . Değişiklik farklilık iyidir bu yüzden şeftali şöleni ile hazırlanmış kek tarifimiz sizler için yazımızda . Kolay gelsin...

Şeftali şölenli kek


Gerekli malzeme listesi

* Dört adet orta boy şeftali
* Bir yemek kaşığı tereyağ
* İki yemek kaşığı şeker
Kek hamurunun malzemeleri

* Üç tane yumurta
* Bir su bardağı şeker
* Bir su bardağı sıvı yağ
* Bir su bardağı süt
* İki su bardağı un
* Bir paket kabartma tozu vanilya
seftalili-kek

Şeftali Şölenli Kek


Öncelikle şeftalilerimizi ortadan ikiye ayıralım. Ve çekirdeklerinden ayıralım. Ve ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika kadar pişirelim. Diğer tarafta şekeri bir tavada karamelize olmasını bekleyelim daha sonra  tereyağı ekleyelim.  Kek kalıbına dökerek yayalım, daha sonra fırında şeftalileri kabuklu kısımları üst tarafa gelecek şekilde kek kalıbına dizelim.
Başka bir kapta yumurta şekeri iyice çırpalım. Ardından sıvı yağı sütü ilave edip iyice çırpmaya devam edelim.
Kekin kuru olan malzemelerini bir kaba eleyip yumurtalı karışıma ekleyelim. Ve spatula yardımı ile karıştıralım. Karışım tamamlanınca kek kalıbına dökelim. Önceden ısıttığımız fırına 180 derecede sürelim. 50 dakika kadar pişirelim. Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra on dakika kadar dinlendirip kalıptan ters çevirerek çıkartalım. Şeftali ve karemel üstte kalacak şekilde . Harika bir görünüm meydana gelecek.

Ben genelde dondurma ile servis yapıyorum . Tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder