1 Eylül 2016 Perşembe

Göz Seğirmesinin Nedenleri

Hemen hemen bir çoğumuz göz seğirmesinden dolayı şikayet etmişizdir. Hiç yaşamınızda gözünüz seğirmediyse ve göz seğirmesi ne demek diyorsanız göz seğirmesi gözlerdeki kasların istem dışı kasılmasıdır. Genelde gözlerin üst kapaklarında seğirme meydana gelir tıbben göz seğirmesine miyokimi denir. Genelde sinir bozucu olur fakat çok endişe verilecek bir durum yoktur. İnsan vücudunun yorgun düşmesi yada mevsime bağlı alerji gibi faktörün göz seğirmesinden etkendir. Tek taraflı seğirmeler bazen kendiliğinden geçebiliyor bazen ise günler yada aylarca sürebiliyor. Fakat çok uzun süren seğirmeler ihmale gelmemeli bir uzmana danışılmalıdır çünkü bazı göz hastalıklarının olabileceğinin sinyallerini verebilir.
Yorgun düşmek kafeinli içecekler stres çabuk sonlanan seğirmelerin şüpheleridir. Çok ciddi göz seğirmelerinde gözdeki kornea tabakasındaki ve göz kapağındaki iç yüzeyinde iltihaplanma veya da tahrişin sinyallerini verebilir . Ve ayrıca bu nedenden dolayı seğirmeler daha sonra göz kapağının kapanmasına neden olacaktır. Çok rahatsızlık verdiği bilinen seğirmelerinde sürekli olan neden olduğu bilinmeyen nedenler de göz kapaklarının kapanmasına neden olabilir .

goz seyirmesi neden olur

Seğirmenin nedenleri nedir ?


Göz seğirmeleri halk arasında batıl inançlar sonucunda çok farklı şekillerde söylenir yok sağ gözün seğirmesi sağlığa sol gözün seğirmesi varlığa gibi söylemleri vardır bazense sağ gözün hayra sol gözün şerre gibi söylemlerde vardır. Fakat tıbben batıl inançlara göre çok farklı nedenlerden oluşur. Göz seğirmesi neden oluşurmuş şöyle bir göz atalım.

goz seyirmesi neden olur-

Stres


İnsan vücudunda stresin etkilemediği bir nokta bulmak çok zor yoğun iş dönemlerinde sınav zamanlarında ve bunun gibi birçok zamanlarda stresin verdiği etkiyle gözde seğirmeler sıklıkla görülebilir.
Hemen hemen bir hafta gibi bir süre sürebilir. Bu sizi çok rahatsız edebilir, fakat stresle baş etmek sonucunda hem sağlığınız hemde seğirmeler gibi durumları hafifletebilirsiniz. Bunun için yoga ve meditasyon yapmak ve vücudu dinlendirmek kafanızdaki sizi etkileyen kötü düşünceleri atmak ve seveceğiniz aktivitelerde bulunmak sizin için iyi bir çözüm olabilir.

goz seyirmesi neden olur-1

Alkollü içecekler ve kafein


Alkol yada kafein içeren çay veya kahve yada benzeri içecekleri çok fazla tüketmek merkezi sinir sisteminde olumsuz etkiler yaratıp yanı sırada göz seğirmelerine de neden olabiliyor. Bu nedenle alkol yada kafeinli içecekleri sınırlandırmak ve bol miktarda su tüketmek gerekiyor.

goz seyirmesi neden olur-2

Vitamin ve mineral eksikliği


Göz seğirmelerinde neden olan etkenlerden biriside dengesiz beslenme ve bundan dolayı magnezyum eksikliği çok basit bir kan testi ile vücuttaki magnezyum seviyesini öğrenebilirsiniz . Magnezyum eksikliği söz konusu ise badem yada ıspanak gibi zengin vitaminli yiyeceklerden tüketebilirsiniz.

goz seyirmesi neden olur-3

Gözde kuruluk


Çok uzun süre bilgisayar başında durmak gözlerde lens kullanmak yaşta ilerleme yada içilen ilaçların yan etkilere yüzünden gözlerde kuruluk meydana gelebiliyor. Gözlerde kuruluk göz seğirmesine yol açtığı için belirtilen nedenlerden kaynaklanabiliyor. Göz kuruluğundan kurtulmak için bir uzmana danışmak gerekiyor.

Hangi durumlarda doktora gidilmesi gerekiyor?


Göz seğirmelerinin genelde kendiliğinden geçtiğini ayrıca çok nadiren altında yatan hastalıkların çıktığını söylemiştik işte bu yüzden pek önemsemediğimiz için bir çoğumuz doktora gitmeyi düşünmeyiz. Eğer kafanızda sorular oluşuyor ve gidip gitmemek için tereddüte düşüyorsanız işte size sunacağımız liste umarım size yardımcı olacaktır.

Göz seğirmeleri bir hafta olmasına rağmen geçmiyorsa
Seğirmeler yüzünden göz kapağınızda tamamen kapanma olduysa
Gözleriniz dışında yüzünüzde seğirmeler var ise
Göz seğirmeleri dışında kızarma şişme yada akıntı var ise
göz kapaklarınızda sarkma olduysa

Sağlıkla kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder