3 Eylül 2016 Cumartesi

Sivas'ın Dal (pezik) Turşusu Tarifi

Evet selam değerli üyelerimiz bugün kışlık hazırlıklarına kaldığımız yerden devam edelim istedik Sivas'ın meşhur dal turşusunu sizlere paylaşacağım mükemmel bir lezzet Sivas dal turşusunu yemek için illa Sivaslı olmak gerekmiyor değil mi? Ülkemin her memleketinin lezzetleri bizimdir . Bu durumda ne yapıyoruz dal turşusunu kurmak için hazırlıklara başlıyoruz kolay gelsin marifetli üyelerimiz.

Sivas'ın dal (pezik) turşusu


Gerekli malzeme listesi


Yarım kg dalları ile birlikte pancar
Haşlanması için yeterince su
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarımsak
Limon suyu
Bir yemek kaşığı tuz ( kayatuzu)
Ve su
dal ( pezik ) turşusu

 

Sivas'ın Dal (pezik) Turşusu Tarifi


Tarifime geçmeden evvel ben çok az miktarda pancarla turşu hazırlıyorum siz istediğiniz kg pancarı malzemeleri çoğaltarak hazırlayabilirsiniz.

İlk önce pancarları yapraklarından bıçak yardımı ile ayıralım şeker pancarı olmayacak kök kısmından keselim dibinden yani dibindeki dalların bütünlüğünü bozmayalım tüm olacak şekilde kesilir. Suyumuzu tencereye alalım kaynamaya bırakalım ve kaynayan suya pancarın dalları eklenir kaynayan suya ve yarım limonun suyunun içerisine sıkalım. Yumuşayana kadar haşlayalım ve haşlanan dallar süzülüp soğuk suya koyulup şoklanır.
Çok az sulu bırakılan dallar içerİsine sarımsağı sirkesi ve tuzu eklenir karıştırılıp bir cam kavanoza alalım üzerini geçecek şekilde suda eklenir. Daha sonra kapağı iyice kapatılır. Tahmini süre bir haftada hazır olur dal turşunuz hava şartlarına göre dolapta ya da serin bir yerde muhafaza ediniz..

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder