27 Eylül 2016 Salı

Pijamalı Köfte Tarifi

Hanımlar akşama ne pişirelim dersinize ortak olmak amaçlı ben akşama hazırlayacağım menüyü sizlere fikir olsun diye paylaşmak istedim umarım işinize yarayacaktır. Yanına ya bulgur yada pirinç pilavı ile harika olacaktır . Ben hazırlıklara başladım buyurun beraber başlayalım .

Pijamalı Köfte


Gerekli malzeme listesi

* Bir kg ufak boy patlıcan
* Yarım kg köftelik kıyma
* Bir tane yumurta
* Yarım bağ maydanoz
* İki yemek kaşığı galeta unu
* Karabiber , tuz
* Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için malzemeler

* Dört adet orta boy domates
* Bir tatlı kaşığı ketçap
* Bir tane kesme şeker
* Beş diş sarımsak
* Tuz ve karabiber
pijamali-kofte-tarifi

Pijamalı Köfte Tarifi


Öncelikle patlıcanların başlarını alıp ortadan ikiye bölelim. Ve limonla ovalayarak tuzlu suda bekletip yıkayarak sıkalım ve oyacak yardımı ile içlerini kabak oyar gibi oyalım. Ve tabanını azıcık kesip düzleştirelim.
Başka bir kapta kıyma , yumurta tuz, karabiberi , ince kıyılmış maydanozu, unu, galeta ununu karıştırıp köfte haline getirelim ve nohut büyüklüğünde köfteler elde edelim. Başka bir tavada patlıcanları karnı yarık kızartır gibi kızartalım aynı tavada ve yağda köftelerinde soteleyelim. Ve kızaran patlıcanların içerisine köfteleri dolduralım. Ve servis tabağına dizelim. Başka bir tavada domatesleri rendelenelim. Tuzu sarımsağı şekeri ketçapı ve karabiberi ilave edip sos hazırlayalım ve ocaktan alalım patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder