30 Eylül 2016 Cuma

Çocuklarım İçin Katlanıyorum...

Huzursuz evliliklerin bitmemesinin sebebi çocuklarımı gerçekten yoksa siz mi katlanmak zorundasınız?
Yaşamınızın büyük bir bölümünü kapsayan evliliğe gerçek anlamda siz mi katlanmaktasınız? Yoksa aranızdaki büyük bağı kapsayan çocuklarınız mı?
Evet hırpalanmış aile ortamları huzur kalmayan aile kavramlarının olmaması sonucunda boşanma kararı alamayan ailelerin "çocuklarım için boşanmıyorum" diyen aile bireyleri yazımız sizler için ....
Günümüzde ve eskilere dayanan bir sorundur . Hemen hemen bir çoğumuzun yaşantısında yada yakınlarımızın ilişkilerinde denk gelmişizdir. Aile bireylerinden kadın eşinden şiddet görüyordur hakaret işitiyordur ve bunun gibi bir çok benzeri şeyler... Adam eşinin ilgisizliğinden sıkıntılı dağınık olmasından çok fazla harcamasından ya da iki taraftan biri birbirini aldatmıştır. Ancak buna rağmen itelerler dururlar boşanmazlar. Ve her kavganın patırdının ardından klasik cümle;
" sırf çocuklarım için her şeye katlanıyorum."

cocuklarim-icin-katlaniyorum
Peki size bir soru gerçek anlamda çocuklarınız mı katlanmanıza sebep? Yoksa sadece yanılgı ve kendinizi teselli etme yöntemi mi ? Yada karşınızdakini kandırmak mı?
Günümüz yaşantısına dayanarak eskiye nazaran boşanma olayları fazlasıyla artmış durumda ve kadınların çalışma oranı ve ekonomik özgürlüklerinin fazlalaşmasına dayalı çiftler daha kolay şekilde yollarını ayırır hale gelmişlerdir. Pekala ayrılmayıp katlanmak zorunda olanlar ?
Evlilik ilişkisinde saygının ve sevgi duygularının Yok olması güven duygusunun esamesi kalmamış ancak sırf çocuk Mutlu olsun ailesi ile birlikte olsun annesiz babasız büyümesin düşüncesinin ve bunların uğruna evliliğin ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır.
Bu kurtarıcı sözleri her ne kadar bayanlardan duysakta genelde erkekte kadında çöl söyler çocuklar için katlanma bahanesi.
Halbuki özünde kocaman bir çıkmaza sürükler huzursuz evliliği bitirmemenin ismidir katlanabilmek. Cesursuz ve kabullenmeliğin cezasını çocuklarınıza kesmek demektir.
Evin kadını adının dul olarak anılmasından korkar çocukları içindir dillendirmesi, yalnız kalmaktan çekinir çocuğunu bahane eder ekonomik zorluk çekecektir yine çocuklar içindir söylemi . Dayak yemesi şiddet görmesi hakaretlere maruz kalması tecavüze uğraması çaresizliğinin belirtisidir aslında . Ayrıca bir büyük sorun koca evinden çıkıp baba evine sığıntı olmaktır düşüncesi.

cocuklarim-icin-katlaniyorum
Bazen durum okadar vahimşeşirki bir çocuk daha getirmeyi denerler. Evlilik bağı eşler arasındaki bir bağdır aslında sevgi ister saygı ister güven ister fedakarlık ister ve büyük gereksinim duyarlar. Dünyaya bir çocuğun gelmesi ve aile bireylerine bebeklerinin eklenmesi ile düzgün bir insan olarak yetişmesi için ellerinden gelen her şeyi yapar ebeveynler nedeni ise hayata masum ve savunmasız olarak gelen çocuğun anne ve baba figüründen çok gerçek huzurlu aile ortamına ihtiyacı var. Uçak yolculuklarını bilirsiniz herhangi bir düşme durumunda oksijen tüplerini ilk önce kendinize ardından çocuğunuza takmanız gereklidir.

cocuklarim-icin
Anlayacağınız bir çocuğunu Mutlu olması için anne ve babanın mutlu olması lazımdır. Çünkü bu şekilde sağlıklı ilişkiler sayesinde sağlıklı çocuklar yetiştirilir.
Evet şimdi size şunu söylüyorum sürekli çocuğum için demeden önce evliliğe gerçek anlamda siz mi katlanıyorsunuz yoksa huzur olmayan evliliğinize oyuncak olmuş çocuklarınız mı ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder