2 Eylül 2016 Cuma

Kalp Krizine Yol Açan Nedenler

Kalp krizine yol açan nedenler:


kalp krizine neden olan
Sigara


Sigaranın birçok hastalığa neden olduğunu ve hastalıkların nedenleri de ilk sıralarda yer aldığını hepimiz biliyoruz. Araştırmalara göre sigara kalp krizi riskini arttıran nedenlerin başında geliyor. Sadece kalp krizi değil birçok kanser hastalıklarında ana nedenlerinden biri olarak sigara gösterilebilir.
Yüksek tansiyon
Yüksek tansiyon sadece kalp krizi nedenlerinden biri değil aynı zamanda felç gibi hastalıklarında nedenleri arasındadır.

kalp krizine neden olan-

Diyabet


Çağımızın hastalığı diyabet ne yazık ki kalp krizinin nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Tip 2 diyabette kalp krizi riskini kadınlarda dört, erkeklerde iki kat iken, tip 1 diyabette ölümle sonuçlanan kalp krizi riski 9 kat fazladır. Peki, neden diyabet kalp krizine neden olmaktadır? Çünkü diyabet kandaki pıhtılaşmayı arttırır, ayrıca damarın duvarlardaki esnekliğinin bozulmasına ve en kötüsü de damarın iç yüzeyindeki hücre hasarını fazlalaştırır.

kalp krizine neden olan-1

Kolesterol


Son yıllarda tartışma konusu olan yüksek kolesterol kalp krizi nedenleri arasında yer alıyor. Ne yazık ki kolesterol ilaçlarının da ne kadar faydalı olduğu uzmanlar tarafından hala tartışılmaktadır. Kolesterolü azaltmak istiyorsanız midye, salam, kırmızı et, sosis ve kızartmalardan uzak durmanız gerekmektedir. Ayrıca kaymak mayonez yağlı yoğurtlar ve krema yine uzak durmanız yiyecekler arasında sıralanmaktadır. Kısaca yağlı yiyeceklerden uzak durmak şart hanımlar.

kalp krizine neden olan-2

Obezite


Çağımızın hastalığı obezite, kalp krizi nedenleri arasında sayılmaktadır. Kadınlarda bel çevresi 90’ ı geçtiğinde, erkeklerde ise 105 cm geçtiği zaman kalp krizi obeziteye bağlı kalp krizi açısından risk var diyebiliriz.

Genetik faktörler


Birinci derecede yakın akrabalarda görülen özellikler 60 yaş üstü kalp krizi öyküsü kişilerde kalp krizi geçirme riskini arttırıyor.
Evet, sevgili takipçilerim kalp krizi hafife alınmaması gereken hastalıkların başında gelir yoğun stres ve çeşitli hastalıklar özellikle yaşam şartları kalp krizi riskini arttırabilir. Önlemlerinizi almalı dikkatlice neden olmayacak koşullardan kendinizi uzak tutmanız şart.  Sağlıklı mutlu huzurlu bir yaşam geçirmeniz dileğiyle şimdilik hoşçakal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder