20 Aralık 2016 Salı

Çikolata Kaplı Muz Tarifi




Çok pratik bir tarif ile sizlerleyiz. Dilerseniz tek lokmalık yapın, isterseniz bir bütün olarak, çocuklarınıza hazırlayabilirsiniz. İsterseniz bir davet yemeğinin de tatlı olarak çıkarın, inanın her yere yakışacak nitelikte ve hafiflikte atışmalıklar. Tarifte 2 muz için malzeme verdik, siz dilerseniz malzemelerini 2 katına çıkararak 4 tane muzdan yapabilirsiniz. Biz çok severek tüketiyoruz, tavsiye ederim. Kolay gelsin...

Çikolata Kaplı Muz Tarifinin Malzeme Listesi

Sıvı krema (100 gram)
Bitter çikolata (100 gram)
Muz (2 tane)


Çikolata Kaplı Muz Tarifi

Bir tavaya sıvı kremayı boşaltalım ve ocağın üzerine alalım. Krema ısınınca üzerine bitter çikolata parçalarını ekleyelim. Ve iyice karıştıralım, krema iyice ısınınca ocağın altını kapatalım ve sürekli karıştırarak bitter çikolatayı eritelim. Soğuması için ocağın üzerinde ki tavayı alalım bir kenara koyalım. Biz bu arada muzu soyalım, daha sonra istediğimiz büyüklükte muzları keselim. Dilimlenen muzları çikolatalı sosa daha rahat batırabilmek için bir kürdandan yardım alalım. Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz, ben muzları farklı farklı kesip çikolatalı sosa batırdım. Üzerini süslemek içinde hindistancevizi, ceviz, fındık kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder