5 Aralık 2016 Pazartesi

Tencerede Pandispanya Keki Tarifi

Selam değerli takipçilerimiz biz keki her türlü şekillerde yaparız demiştim daha önceki paylaşımlarda bu seferde tencerede pandispanya yapalım istedik Nasıl mı ? Cevabı tarifte kolay gelsin hanımlar.

Tencerede pandispanya keki

Gerekli malzeme listemiz
Üç adet yumurta
Üç kahve fincanı şeker
Üç kahve fincanı un
35 gr kakao
Bir kahve fincanı soğuk su
Bir paket kabartma tozu

Tencerede Pandispanya Keki Tarifi

Evet tencerede pandispanya kekini hazırlamak için pişirme süresi kadar kısa ve kolay.
İlk önce bir kaba oda sıcaklığındaki yumurtaları alalım ve çırpıcı ile beş dakika kadar çırpalım ardından şekeri ekleyip yine bir beş dakika kadar çırpalım. Ardından kakao un kabartma tozu suyu ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Keki pişireceğimiz tencereyi rahatlıkla sığacak bir tepsi yada borcamı ya da emaye bir kabı iyice yağlayalım ve kek karışımını içerisine boşaltalım. Ve kenarları yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyalım. Tencereyi bir havlu ile üzerini kapatalım ve ocağa alalım tencere koyulan su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim . Pişen keki ocaktan alın ve 25 dakika kadar dinlenmesi ve demlenmesini bekleyin ve keki döktüğünüz kabı tencereden çıkartıp kenarından sallayıp kendisini bırakmasını sağlayın ve bir servis tabağına ters çevirelim. Çıkan pandispanya kekini bu şekli ile bile ıslak kek kıvamında olan keki bu şekilde bile tüketebilirsiniz ve istediğiniz şekilde hazırlamak için keki ortadan ikiye ayırıp dilediğiniz şekilde krema ve süslerle süsleyebilirsiniz.
İstediğiniz pastayı hazırlamaya hazır
Afiyet olsun.. Çok farklı tarifler için Çok güzel tarifler için, tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder