28 Aralık 2016 Çarşamba

Cilt Lekelerine Yoğurt Maskesi



Evde hazırlanılan maskelerimiz devam ediyor, bu gün yoğurt ve karbonatla hazırlanılan bir maske vereceğiz sizlere. Yüzümüzde olan renk farklılıklarına, cilt  lekelerine, siyah noktalara ve izlere iyi gelen bu maskeyi haftada bir kez yapmanız yeterli. Hassas ciltlere ve kuru cilde sahip olanlara önerilmez, aynı zamanda ciltte sivilce, uçuk var ise uygulama yapmamanız önemle duyurulur.

Bu maskenin faydalarından söz etmek istersek:
-Ciltteki ölü hücreleri temizleme özelliği vardır.
-Evde hazırlayacağınız doğal  peelingdir.
-Lekelerde gözle görülür azalma yapar.
-Siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.

Cilt Lekelerine Yoğurt Maskesinin Malzeme Listesi

1 çorba kaşığı, yoğurt
1 çorba kaşığı karbonat

Cilt Lekelerine Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılmalıdır?

Cam bir kasede, yoğurt ve karbonatı karıştırın. Kıvama gelince, kıvamı krem şanti gibi olacak. Hazırladığımız maskeyi dudak ve göz çevresi dışında tüm cilde sürün. Bu sırada cildiniz temiz olmalı, eğer tüm cilde uygulamak istemiyor sadece lekeli bölgeye de uygulayabilirsiniz. Maske kuru ve hassas cilde uygulanmasını önerilmese de lekelerden kurtulmak isteyen bu cilde sahip kişiler 5 dakikadan sonra yıkamasını öneririz.
Yağlı, normal ve karma ciltler 25-30 dakika maskeyi yüzünde tutabilir. Süre sonunda kuruyan maskeyi elinizle yavaş yavaş çıkarabilirsiniz. Siyah nokta ve ölü hücreler bu şekilde temizlenecek. Temizlemek için önce ılık su ile cildinize uygun bir jel ile temizleyin. Daha sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın şok etkisi yapmalı soğuk su. Soğuk su aynı zamanda gözenekleri kapatır cildinizi daha diri gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder