10 Aralık 2016 Cumartesi

Öldürdüğü Eşinin Maaşını İstedi!

Öldürdüğü eşinin maaşını istedi!


Bazı haberleri gerçekten aklım almıyor. Bu haberde çok iyi bir örnek, hangi mantıkla böyle bir şey istemiş katil koca anlamış değiliz. Allahım sen bize sabır ver...
Ağırlaştırılmış ve ömür boyu hapse çarptırılan kocaya yatırıldığı cezaevinde cevap yazısı gönderildi ve eşinin maaşını alamayacağını söylediler. Neslihan Kızılkaya ' nın ölüm maaşı iki evladına bağlandı.

43 yaşındaki Halil İbrahim Kızılkaya ile evli olan ve Atatürk üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde güvelik görevlisi olarak çalışan Neslihan Kızılkaya aşırı şiddetli geçimsizlikten dolayı boşandılar.

Ve bir telefon kulübesinden eski eşini arayıp boşanmaları kesin olmadığı için eşi Neslihan Kızılkaya ile buluşmak istedi . Konuşma sırasında ikilinin arasında tartışma başladı. Halil İbrahim Kızılkaya yanındaki bıçağı çıkartıp eski eşinin boynunu üç yerinden kesti. Ardındanda göğsüne dört bıçak darbesi vurdu ve öldürdü.
Ardından kendinin boğazını keserek intihara kalkıştı. Neslihan Kızılkaya naaşı toprağa verilirken kendisinde hastanede tedavi edilip taburcu oldu. Ve 4 Nisan günü çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Ve Neslihan Kızılkaya'nın abisi Halit Tunalı sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu ve 13 yaşalarındaki ve 4 yaşındaki çocukların velayetini aldı.

Halil İbrahim Kızılkaya ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Eşini öldürmekten yargılanan Kızılkaya yargılama aşamasındayken SGK başvuruda bulunarak öldürmüş olduğu eşinin ardında kalan ölüm maaşının yarısının ona verilemesi gerektiğini yarısınında çocuklarına verilmesini talep etti. Ancak bu durumu öğrenen kadının ağabeyi Halit Tunalı SGK ya giderek durumu yetkili mercilere bildirdi. Ve karar ölen Neslihan Kızılkaya nın çocuklarına verilmesine karar verildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder