9 Aralık 2016 Cuma

Muhallebili Revani Tarifi



Bu akşam misafirlerim vardı, ana yemek o kadar beni düşündürmedi de tatlıda biraz kararsız kaldım. Uzun zamandır yapmadığım bir tatlıyı yapayım derken hafif ve farklı bir lezzet olur diye Muhallebili Revani yaptım. Valla kırıntısı kalmadı, ev ahalisi de uzun zamandır yapmamı istiyordu misafir vesile oldu.

Muhallebili Revani Tarifinin Malzeme Listesi

Yumurta (3 tane)
60 gram (4 yemek kaşığı) şeker
210 gram (1 su bardağı) yoğurt
88 gram (1  çay bardağı) zeytinyağı
150 gram (1 su bardağı) irmik
130 gram (1 su bardağı) un
Kabartma tozu (1 paket)
limon kabuğu rendesi (1 limon)

Şerbet Malzemeleri

750 gram (3 su bardağı) su
510 gram (3 su bardağı) şeker
yarım limon

Muhallebi Malzemeleri

875 gram (3,5 su bardağı) süt
27 gram (3 yemek kaşığı) un
30 gram (2 yemek kaşığı) nişasta
75 gram (5 yemek kaşığı) şeker
Tereyağ (50 gram)
Üzerini süslemek için:
fındık

Muhallebili Revani Tarifi

Önce revaniyi yapalım, karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpalım. Daha sonra yağ, yoğurt ve limon kabuğunu ilave edelim ve karıştıralım. Son olarak irmik, un ve kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım. Kıvama gelince (kıvamı kek kıvamında olmalı) 26×36 cm tepsiye harcı dökelim 200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Revani piştikten sonra şerbetini hazırlayalım, şerbeti çok kaynatmayın çok koyu olmaması gerekiyor. Revani ılık şerbet sıcak olacak şekilde şerbetini verelim revaninin. Revani şerbeti çekerken biz bu arada muhallebisini hazırlayalım.
Bir tencereye şeker ve tereyağ dışında ki tüm malzemeleri alalım, sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirelim. Ve tereyağı ve şekeri ilave edelim mikserle beş dakika kadar çırpalım.
Şerbeti çeken revaninin üzerine muhallebiyi dökelim ve bir spatula ile güzel bir şekilde yayalım. Bir iki saat dinlendirip dilimleyerek servise sunalım, Ben fındık kullandım süslemek için siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder