4 Aralık 2016 Pazar

İşinize Yarayacak Mutfak Sırları

Kuru soğanın çabuk bozulmasını önlemek için, kese kağıdı ile sebze bölümde saklayabilirsiniz. Eğer kese kağıdı bulamazsanız gazete kağıdına da sarabilirsiniz.

Fırında tavuk kızarttığınız zaman istediğiniz nar gibi görüntü yakalanmıyorsunuz? Birde şu yöntemi deneyin, tam bir limonu iki eşit parçaya bölelim yarısı ile tavuğun üzerine bastırarak sürün. Diğer yarısını da tavuğun içine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

Kendi salçanızı evde yapın. Ancak zamanınız yoksa mecburen hazır alacaksınız, hazırların tadı biraz ekşimsi oluyor. Bu ekşiliği almak ve lezzetlendirmek için, havuç rendeleyip kullanabilirsiniz.

Bir çok tarifin içinde rende peynir vardır, beyaz peyniri rendelemek zordur. Ben tariflerimde eğer beyaz peyniri rendesi kullanacaksam tarife başlamadan 10-15 dakika önce peyniri buzluğa atıyorum. Daha sonra alıp rende yapıyorum, çok kolay ve pratik oluyor.

Hemen hemen hepimizin yaşadığı bir sorundur, açtığımız bisküviler eğer hemen kullanmamışsam bayatlar. Bu da bazen işimi zorlaştırır, bu gibi durumlarda çok az bir süre fırınlarım (birkaç dakika)

Eğer sizde benim gibi kabarık omlet seviyorsanız, omlet malzemesinin içine 1 çay kaşığı mısır unu ilave edin. Çok güzel kabarıyor.

Defne yaprağı et ve balık yemeklerinin vaz geçilmez tatlandırıcı bitkisidir. Defne yaprağını başka bir amaçla da kullanabilirsiniz. Unun böceklenmesini önlemek için bir yaprak defne yaprağı işinize yarayacaktır.

Sizde mangal keyfi sevenlerden misiniz? Balığın daha lezzetli ve ızgaraya yapışmasını engellemek için balığı limon dilimlerinin üzerine koyarak pişirmelisiniz.

Krep ve pancake pişirirken kepçe ile alır tavaya dökeriz. Size pratik bir önerimiz var ketçap ve mayonez kaplarını bu işte rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder