10 Aralık 2016 Cumartesi

Krep Böreği Tarifi



Hafta sonu geldi çattı yine, havalar soğudu, sıcacık bir ortamda sevdiklerinizle kahvaltı yapmak bir başka güzel oluyor.  Çalışan anneler için pazar, temizlik, gezme, çocukların hazırlıkları olarak geçse de Tabii artı ve eksileri ile, Allah sağlık versin gerisi boş inanın. Bir bakıyorsunuz hiç bir şeye yetişemiyorum, herkese yetişsem kendime haksızlık yapıyorum diye düşünüyorsunuz. Ama sevdiklerinizle geçirdiğiniz her an özeldir ve herşeye değerdir, çok yorulmuş olsanız bile...Evet efendim, cağımız biraz yetişme cağı gibi, o yüzden size kısa bir zamanda yapabileceğiniz nefis bir tarif vereceğim. Zamanı iyi değerlendirmeniz dileği ile...Kolay gelsin, öptüm..

Krep Böreğin Malzeme Listesi

Yumurta (2 tane)
375 gram (1.5 Su bardağı) süt
Soda (1 şişe)
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Tuz
Un 250 gram (2 su bardağı)

İçi İçin Malzeme Listesi

Peynir (dilerseniz 2 çeşit peyniri karıştırıp kullanabilirsiniz.
Maydanoz
Kaşar peyniri (90-100 gram kadar)
Tereyağı (50 gram)


Krep Böreği Tarifi

Önce krepi hazırlayalım, krep malzemelerini bir kaba alalım süt ve yumurtayı karıştıralım tuzu ekleyelim. Daha sonra sodayı ekleyelim eğer evde soda yoksa bir şişe soda kadar su ve bir çay kaşığı karbonatı karıştırıp öyle kullanabiliriz. Unu azar azar ilave edelim akışkan bir harç elde edelim. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe alarak krep tavasında pişirelim arkalı önlü. İlk pişirdiğimiz krepi yuvarlak borcam tepsisine alalım. Üzerine iç harcından serpelim, daha sonra rende yaptığınız kaşar peyniri de serpiştirelim. Bu şekilde, krep, iç malzeme ve kaşar peyniri rendesi olarak kat kat dizelim. En üstte koyduğunuz krepin üzerine sadece kaşar peyniri rendesi serpelim ve tereyağını küpler halinde keselim krep böreklerin üzerine yerleştirelim. Önceden ısıttığınız 200 derecelik ısıda hafif kızarana kadar pişirelim. Sıcak servise sunun, ferah sofralarınız olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder