30 Aralık 2016 Cuma

Havuçlu Şambali Tarifi



Çok nefis bir lezzetle sizlerleyiz. Yapımı çok kolay ancak un ayarına çok dikkat etmelisiniz. Biz tarifte un ayarını 1,5 su bardağı olarak verdik ancak bardak ölçüleri birbirini tutmuyor bu yüzden unu azar azar eklemeniz yerinde olur. Birde unun ölçüsünü havucun sulu veya kuru olması veya yumurtanın büyüklüğü bile un ölçüsünü etkiler. Bu yüzden unu azar azar ilave edin. Kek hamurundan biraz katı bir hamur olmalı. Şerbetin yapımını şambalinin pişmesine göre ayarlarsanız daha iyi olur. Çünkü şerbet sıcak şambali soğuk olacak. Afiyetle, kolay gelsin..

Havuçlu Şambali Tarifinin Malzeme Listesi

Yumurta (3 tane)
85 gram şeker (1 büyük çay bardağı)
Havuç rendesi (1 su bardağı)
110 gram sıvıyağ (1 büyük çay bardağı)
1.5 su bardağı irmik
Un (1.5 su bardağı)
Ceviz (1 kase) dövülmüş ceviz
Tarcın (2 çay kaşığı)
Kabartma tozu (1 paket)
Üzeri için: Antep fıstığı




Şerbet Malzemeleri

340 gram şeker (2 su bardağı)
500 gram (2 su bardağı) su
limon (1 dilim)

Havuçlu Şambali Tarifi

Karıştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine şekeri ilave edelim ve çırpalım. Daha sonra havuç rendesini ilave edelim yağı da ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Son olarak, irmik, ceviz, kabartma tozu ve unu ekleyin. Unu yavaş yavaş eklemenizi öneririm. Kıvama gelince un eklemeyi bırakın, kıvamı kek kıvamından azıcık daha katı olacak ama fazla değil. Yağladığımız büyük boy borcama harcı dökelim ve 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra kısık ateşte limonu ilave edip 5-6 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
Soğuk şambaliye sıcak şerbeti döküp, şerbeti çekmesini beklemeli daha sonra servise sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder