12 Aralık 2016 Pazartesi

Erkeklere Cilt Bakım Önerileri

Erkeklere Cilt Bakım Önerileri


Bakımlı Her Erkek Yakışıklıdır... :)


Cilt bakımını sadece kadınlar mı yapacak. Tabi ki erkeklerde yapmalı. Bu makalemizde erkek cilt bakımı için öneriler vereceğiz.
Kış aylarında erkekler, nasıl bir uygulama yapmalı?
Havaların soğuması ile cilt bakımı olmazsa olması haline geldi. Açıkta olan yüz ve eller için mutlaka nemlendiriciler kullanılmalı. Çünkü ellerimiz bir günde defalarca yıkarız doğal olarak. Yıkama işlemi elimizi ayrıca kurutur ve soğukta kalınca ellerde kuruma ve çatlamalar meydana gelmektedir.


Cilt temizliği için erkekler ne yapmalı?
Bir araştırmanın sonucuna göre, erkekler cilt temizliğine kadınlar kadar önem vermediği tespit edilmiş. Aslında özellikle yapmaları gerektiğini vurguluyor uzmanlar. Çünkü Türkiye'nin genele yakın kısmında erkeklerin cildi yağlıymış. Buda cilt temizliğini daha da önemli hale getiriyor. Eğer doğru temizlik yapılmazsa yağlı cilde, akne, sivilce ve cilt gözeneklerinin genişlemesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Yağlı bir cilde sahip bir erkek, köpüren temizleyici ürünleri kullanmaları tavsiye edilir. Veya jel, krem köpük gibi temizlik ürünleri kullanabilirler.
Kuru cilde sahip erkekler ise biraz daha dikkatli olmalıdırlar. Örneğin yağlı ciltteki ciltteki yoğun temizleme ürünleri yerine cildi kurutmayan daha hafif ürünleri tercih etmeleri uygun olacaktır.
Cilt temizleme ürünlerini seçerken çok dikkatli olmalarında fayda var, yoksa kaş yapayım derken gözden olmayın.
Eğer karma cilde sahipse, cildindeki yağlanmayı arttırmayacak ve dengeleyecek bakım ürünlerini seçmelidir.
Siyah noktalara sahip bir erkek, içeriğinde meyve asidi içeren bakım ürünlerini tercih etmelerinde fayda var.

Yağlı bir cilde sahip olanlar nemlendirici olarak içeriğinde serum ve hyaluronik asit olan nemlendiricileri seçmeleri tavsiye edilir.
Kuru cilt yapısına sahip olan erkekler ise yoğun nemlendiricileri kullanmaları önerilir. İçeriğinde seramidler ve esansiel lipidler olmalıdır, nemlendiricilerin.

Yazımızda kış için öneriler verdik ancak, yazında güneşin yıpratıcı etkisinden korumaları gerekmektedir. Çünkü güneş ciltte lekelenmelere ve cildin çabuk yaşlanmasına neden olur. Bu yüzden güneş koruyucu kullanmadan çok sıcak günlerde dışarı çıkmamaları önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder