13 Aralık 2016 Salı

Maalesef İçler Acısı Bir Durumdayız

Maalesef İçler Acısı Bir Durumdayız


Bu tip yazılara alışmayın, ne olur kanıksamayın. Okurken kendinizi o kişinin yerine koymaya çalışın. Ve kendinize ne yapabilirim diye sorun, hiç bir şey yapamıyorsanız en azından bu tip yazıları fazlaca paylaşın, profillerinizde. Duyurun sohbetlerinizin içine yerleştirin. Gerçekten içler acısı bir durumdayız, yazıktır günahtır bu çocuklara. Yapılan eylemin yanlış olduğunu vurgulayın, bir kere değil bin kere de olsa üşenmeyin bazı anne ve babaların gözüne gözüne sokun. Bu sosyal sorumluluktur. İmam nikahının gerekli olduğunu ancak, resmi nikahtan hemen sonra olması gerektiğini 18 yaşında ki kızların hala çocuk olduğunu gözlerine soka soka öğretmeye çalışın..

Şehir Bolu, imam nikahı ile evlilik yaptırılan yaşı daha 11 olan kızın sekiz aylık gebe olduğu çıktı meydana..

Şehir Samsun araba çarptı diyerek koma haliyle getirilen kız çocuğu 14 yaşında imam nikahı ile evli olan eşinden odun ile dayak yediği ve kaza yaptı süsü verilmeye çalışılan kızın üzerinden motosiklet geçtiği belirlendi.

Şehir Ordu heniz 13 yaşında ve para karşılığıyla evlilik yaptırılan küçük kız çocuğu sürekli şiddete maruz kaldığı ve 40 yaşındaki kocasının evi terketmesiyle ailesinin onu kabul etmemesi ve üç çocuğuyla ortada kalması ile gündeme geldi hikayesi ..

Şehir Gaziantep özel bir hastanede 18 yaşlarındaki bir şahsım kimliği ile Doğum yaptırıldı henüz 12 yaşındaydı ..

Şehir Adana 13 yaşında kız çocuğuna düğün yaptılar.

Şehir Sakarya kuzeni ile 15 yaşındayken evlendirildi . Ve dayanamayıp evden kaçtı polise sığınmak istedi.

Şehir Tekirdağ bir noterde 14 yaşındaki kızın evlilik yaptırmak isteyen anne ve baba muvafakatname vermesiyle meydana çıktı hikaye ..

Şehir Tokat 12 yaşındaki küçük kız çocuğunu evlendirildiği ve dört aylıkta hamile olduğu öğrenildi.

Şehir Ağrı henüz 16 yaşındayken evlilik yaptırılan kızın şiddete maruz kalmış elleri bağlanmış ve tuvalette işkence yapılmış vaziyette bulundu.

Şehir İzmir 12 yaşındayken evlilik yaptırılan kız sezaryen ile doğum yaptırıldı.

Şehir Adana 16 yaşında resmî olmayan imam nikahı ile evlendirilen kız yaşadıklarına dayanamayıp kendisini trenin önüne attı.

Korunması gereken çocuklar sempozyumuna konuşmacı olarak katılan bir öğretim üyesi birebir yaşamış olduğu bir hadiseyi anlattı . Bir gün bir yol kenarında kucağına bir Bebek alan bir çocuk gördüm çok ağlıyordu . 16 yaşında anne olmuştu. Bebeğinin eli yanmıştı. Hem bebeği hem kendisi ağlıyordu ne yapması gerektiğini bilmeden. Bana göre orada bir anne ağlamıyordu bana göre orada iki tane çocuk ağlıyordu.

Kayseri'de para ile satılan herif tarafınca sokağa atılan ve bir kamyonet kasasına yaşamaya mahkum edilen 15 yaşındaki çaresiz kız çocuğu av tüfeği ile canına kıydı .

Şehir Konya 16 yaşında zorla evlilik yaptırılan kız kendini inşaattan attı ve canına kıydı.

Şehir Siirt adı Kader'di henüz 12 yaşındaydı ki evlilik yaptırıldı . Ve daha kendisi çocukken 13 yaşında anne oldu . Ve 14 yaşına geldiğinde canına kıydı. Adı gibi kaderi kötüydü denildi ve üzeri kapandı .

Henüz 12 yaşındaydı ve sadece iki tane bilezik karşılığında 40 yaşındaki adama satıldı. Adam evliydi ve kuma olarak geldi. Geceleri yanına yatınca çok korkardık ve bana oyuncak almıyor diye çok ağlardım dedi. Ve en önemli nokta ise 40 yaşındaki adamla evlendiğinde 11 yaşındaydı ve çocuk yapamıyor diye şiddet gördü ve dört yıl kayınvalidesi ile yattığını söyledi.

13 yaşındaki küçük kızın 30 yaşındaki adamla evliliğini anlattığı bir röportajda şunları söylüyor .. " evlendiğim ilk gece beni bir odaya koydular . Ve ben korktuğum için bayılmışım . Beni ayıktırmaya çalıştılar ve kolonya verdiler . Ardından o adam geldi yanıma ve gel seninle evcilik oynayalım dedi bana. Hayatımda unutamayacağım bir kelime ..

Henüz 12 yaşındayken okula gelinen ailesi tarafından eve götürüldü ve başlık parası ile 50 yaşındaki bir adamın koynuna sokuldu bunu zamanla anlayan kız şunları söyledi . " benim derslerim çok fazla iyiydi sürekli okulumdan mezun olduğumu görüyorum ve diploma elimde olduğunu ..

10 bin lira karşılığında 14 yaşındayken beş çocuğu olan ve 9 tane torunu olan 70 yaşındaki bir adam ile zorla evlendirilen kız yıllar sonra bu konu ile alakalı araştırmalarda bulunan bir üniversite ekiplerine şunları söyledi.
" Annemi asla ama asla affetmem yaşamımı değiştirebilecek olsam ilk önce anne ve babamı değiştirirdim ." Dedi ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder